Su arkında insan kemikleri ortaya çıktı

Kahramanmarş'ın Evcihüyük Köyü yakınlarında, sulama amaçlı kullanılan arklarda kemik parçaları görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmarş'ın Evcihüyük Köyü yakınlarında, sulama amaçlı kullanılan arklarda kemik parçaları görüldü. Kanalların iç bölümlerinde ortaya çıkan kemik parçalarının kime ait olduğu belirlenemedi. Bölgeyi bilenler, kemik parçalarının eski olabileceğine dikkat çekti.

Görgü tanıklarının, konuyu ilettiği jandarma ekipleri, kemiklerin bulunduğu bölgeye gitti. Yapılacak araştırmanın sonunda kemiklerin kime ve ne zamana ait olduğu ortaya çıkarılacak.

Görgü tanıkları, Gavurören bölgesinde uzun süreden beri tarım yapıldığını dile getirerek, şunları ifade ettiler: ?Çeşitli zamanlarda bu tür kemik parçaları bulunuyordu. Ancak suyun ortaya çıkardığı kemikler, bu bölgede bir toplu mezar olabilir mi ya da antik kent olabilir mi sorusunu beraberinde getirdi. Su aktıkça bazı yerlerde kemik parçaları gördük. Büyüklerimiz, bu alanda tarihi mezarların olabileceğini söylemişlerdi. İlk etapta biz de korktuk. Kemik parçalarının insana mı yoksa hayvana mı ait olduğuna karar veremedik ama kafatası da çıkınca insan olduğuna inandık. Gereken incelemeler yapılacaktır.?

Küçükyapalak Köy Muhtarı Aziz Uçak, burada eski bir yerleşim yeri olduğunu büyüklerinden duyduğunu, ancak şimdiye kadar herhangi bir iz ortaya çıkmadığını kaydetti. Uçak, "Mezarlar büyüklerimizi doğruluyor." dedi.

Elbistan Jandarma Garnizon Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme yetkilileri de bölgede incelemelerde bulundular ve rapor tuttular. Aynı bölgede en az 7 ayrı mezar yeri tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber