Belçika Büyükelçisi Witte, Gaziantep'e hayran kaldı

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere Sunder İş Adamları Derneği'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Belçika Büyükelçisi Pol de Witte, kentin tarihi ve turistik merkezlerini gezerek alışveriş yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırcılar Çarşısı'nda esnafın büyük ilgisiyle karşılaşan Witte'ye kutnu kumaşından yapılmış bir şal armağan edildi.

Sunder İş Adamları Derneği'nin konuğu olarak Gaziantep'e gelen Belçika Büyükelçisi Witte, Elmacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Witte, ilgiden memnun oldu. Irmak Antik Hediyelik Ürünler Mağazası sahiplerinden Seden Kahraman, Witte'e Gaziantep'in ünlü kutnu kumaşından yapılmış bir şal hediye etti. Witte'nin boynuna şalı takan Kahraman, kutnu kumaşın özellikleri hakkında bilgiler verdi. Kutnu kumaşı ve diğer el dokuma ürünlerle yakından ilgilenen Witte, el sanatlarında emeğin önemli bir yer tuttuğunu, dünyanın birçok yerinde bu tür ürünleri bulmanın imkansız olduğunu ifade etti.

Bakırcılar Çarşısı'nda bulunan bütün esnafla diyalog kuran Witte, birçok mağazadan da alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Elmacı Pazarı'nda özellikle Gaziantep'e has kurutmalıklar ilgisini çekti. Fıstık ve tatlı ürünleriyle de yakından ilgilenen Witte'ye Sunder İş Adamları Derneği üyelerinden Kutayfer Memiş ve Sunder Genel Sekreteri Abdurrahman Koçak eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber