Şehit Astsubay Aydın, son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Varto ilçesinde görevinden evine dönerken silahlı saldırı sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehit Aydın'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, garnizonda görevli general, subay, astsubaylar ile polisler ve vatandaşlar katıldı.

Cami avlusunda şehit astsubayın ailesinin taziyeleri kabul ettiği törende ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından askerlerin omzunda taşınan Aydın'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, top arabasına konuldu. Bu sırada anne Belgüzar Aydın ve kardeşi Erdem Aydın, tören kıtasındaki askerin taşıdığı Erdinç Aydın'ın fotoğrafını öptü.

Daha sonra şehit astsubayın naaşı defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'nde götürüldü. Cenaze aracının tören alanından ayrılması sırasında şehit astsubayın annesi, kardeşi ve eşi Fevziye Feyda aracın arkasından koşmak istedi. Yakınları tarafından engellenen aile bireyleri güçlükle sakinleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber