Eker, Sami Güçlü'nün göreve getirdiği bürokratları by-pas etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2005 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabine revizyonuyla Tarım ve Köyişleri Bakanı olan Mehmet Mehdi Eker, eski bakan Sami Güçlü'nün göreve getirdiği bürokratları by-pas etti.

CHP'li olduğu için AK Parti içinde rahatsızlıklara neden olan Müsteşar Haşim Öğüt'ü bakanlıkta tek yetkili haline getiren Eker, ''Müsteşarlık makamı bilgilendirilmeden kendisine herhangi bir konu getirilmemesi'' talimatını verdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, göreve gelmesinin ardından bir işbölümü talimatı yayımladı. Eker, yaptığı yeni düzenlemeyle sınıf arkadaşı ve uzun yıllar Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nde birlikte görev yaptığı yakın arkadaşı Nihat Pakdil ve halen Bakanlıkta Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Nebi Çelik'e kilit birimleri bağladı. Sami Güçlü'ye yakınlığıyla bilinen Müsteşar Yardımcıları İsmail Hakkı Sayın ve Mustafa Erten ise bir anlamda by-pas edilmiş oldu. Böylelikle daha önce Sayın'a bağlı bulunan Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'nı Nebi Çelik'e, Personel Genel Müdürlüğü'nü ise doğrudan Müsteşar Haşim Öğüt'e bağladı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a gıda brifingleri veren ve gıda uzmanı olan Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erten'e bağlı olan Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ise, Müsteşar Yardımcısı Hasan Ekiz'in emekliliğini istemesinin ardından yerine vekalet eden Nihat Pakdil'e bağlandı.

Bakan Eker'in yaptığı yeni düzenlemeye göre, Pakdil, Tarımsal Üretim Genel Müdürlüğü, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olacak. Müsteşar Yardımcısı Nebi Çelik'e ise Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Tarım Reformu Uygulama Genel Müdürlüğü bağlandı.

Sami Güçlü döneminde en etkin müsteşar yardımcılarından İsmail Hakkı Sayın'a ise, Hukuk Müşavirliği, İdari ve Mali İşler Dairesi ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü kaldı. Güçlü döneminin bir diğer etkin ismi olan Mustafa Erten ise, Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olacak. Müsteşar Yardımcısı Ali Eroğlu ise, Yayın Dairesi Başkanlığı ve Savunma Sekreterliği konularında çalışma yürütecek. Tarım Bakanlığı'nda Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği doğrudan bakana bağlı olarak faaliyet gösterecek.

Eker, milletvekili döneminde CHP'li olduğu gerekçesiyle eleştirdiği Müsteşar Haşim Öğüt'ü ise bakanlıkta tek yetkili isim haline getirdi. Personel Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilişkilerin Öğüt tarafından yürütülmesini isteyen Eker, ''Müsteşarlık makamı bilgilendirilmeden kendisine herhangi bir konu getirilmemesi'' konusunda da talimat verdi. Haşim Öğüt'ün izinli, raporlu ve görevli olması durumunda yerine Müsteşar Yardımcısı Nebi Çelik vekalet edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber