ASGİAD: Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü buluşmasına bin Türk firması katılacak

Aliağa Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (ASGİAD) Eğitim Danışmanı Mehmet Fatih Terzi, Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nün 3.'sünün 3-10 Haziran 2012 tarihinde yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terzi, bin Türk firmasının katılacağı buluşmaya Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtasından çok sayıda ülkenin katılacağını belirtti.

ASGİAD tarafından organize edilen, Aliağa Ticaret Odası'nın seminer salonunda SGK Haftası nedeniyle işverenin ve muhasebecinin SGK'daki yeniliklerle ilgili bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansta, Aliağa SGK Müdürü Bilgin Bilgili 'Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Sigortalılık Kapsamı' konulu seminer verdi. Bergama SGK Müdürü Hülya Han ise 'Sosyal Güvenlik Kurumu'nda İşveren Teşvikleri' konulu seminer verdi. Seminere ASGİAD üyeleri, iş adamları, Aliağa esnafı, bazı sigorta acentaları ve muhasebeciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ASGİAD Eğitim Danışmanı ve Ülfet Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Fatih Terzi, dernek olarak Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'na üye olacaklarını söyledi. TUSKON'un 2009 yılından beri yaptığı Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü'nün 3.'sünün 3-10 Haziran 2012 tarihinde yapılacağını belirten Terzi, bin Türk firmasının katılacağı buluşmaya Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtasından çok sayıda ülkenin katılacağının altını çizdi. Terzi, bu yılki Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nde inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörlerine ağırlık verileceğini ifade etti.

Bergama SGK Müdürü Hülya Han da Sosyal Güvenlik Kurumu olarak ilçe yapılanmaları olmadan önce halkın sigorta ve teşviklerle alakalı yeterince bilinçlendiremediklerini belirtti. Yeni yapılanmalarıyla birlikte ilçe müdürlükleriyle halka daha rahat ulaştıklarını ifade eden Han, kanun kapsamında verilen teşvikler hakkında bilgi aktardı. Bir firmanın aynı anda iki teşvikten yararlanabileceğine değinen Hülya Han, verilen teşviklerin ana mantığının istihdamı ve üretimi artırmak olduğunun altını çizdi.

SGK'daki yenilikler ve sigortalılık kavramı ile alakalı sunum yapan Aliağa SGK Müdürü Bilgin Bilgili ise yeni teşviklerle ilgili bilgi verdi. 6111 nolu yasayla gelen yeniliklerden bahseden Bilgili, bir kişinin hem SSK'lı hem de Bağ-Kur'lu olup çalışabileceğini ifade etti. Bilgin Bilgili, tarım ve orman işlerinde süreksiz çalışan işçiler, taksi, dolmuş ve benzeri şehiriçi taşımacılık yapan şöförlerin ve evde kendisi üretim yapan ev hanımlarının da sigortalı olmasının teşvik edildiğini belirtti. Bilgili, bu durumda olan kişilerin 19 günlük sigorta primi ödeyerek 30 gün yatırmış gibi sigortalı olduklarının altını çizdi.

Sunumlar, katılımcıların SGK ile ilgili sorularının cevaplanmasıyla devam etti. Program, Aliağa Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsetin Çep'in katılımcı ve konuşmacılara teşekkürüyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber