'Okullar Hayat Olsun' projesi Aksaray'da başladı

'Okullar Hayat Olsun' projesinin tanıtımı ve protokol imzalama töreni Aksaray Kültür Merkezi (AKM)'nde gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje, okulların ders saatleri dışında da aktif olması ve öğrencilerin yanı sıra halka da hizmet verilmesini içeriyor.

Proje kapsamında, öğrenciler ve veliler ders saatleri dışında, hafta sonları ve yaz aylarında okulların laboratuvar, çok amaçlı salon ve derslikleri ile spor salonlarından faydalanabilecekler. Bunların yanı sıra yine proje dâhilinde okul bahçeleri daha yeşil bir hale gelecek ve okul bahçelerine spor aletleri yerleştirilerek, mahallelinin toplanma mekânları haline getirilecek. Daha sade bir anlatımla okullar hayatın merkezi haline getirilecek.

Protokol imzalama töreninde, konunun detaylarına ilişkin bilgiler verildi. Projenin paydaşları Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü olarak belirlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Palta, bu çalışmayı sonuna kadar desteklediklerini ifade etti. Başkan Palta, şunları söyledi:

?Bugün hakikaten çok hayırlı bir projeye imza atacağız. Zaten biz okullarımıza gereken desteği sağlıyoruz. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Okullar Hayat Olsun Projesi, hükümetimizin ortaya koymuş olduğu, Türkiye genelinde uygulamaya konacak güzel bir proje." dedi.

Vali Orhan Alimoğlu da ?Okullarımız, mahallelerin kültür merkezi, bahçeler ise mahallenin bahçesi olsun istiyoruz.? diye onuştu. Yapılan konuşmaların ardından kurum yöneticileri ortak protokol metnini imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber