Serdar Turgut: Bu tür tartışmalar cemaatin düşmanlarına yaradı

Günlerdir gündemi meşgul eden Cemaat-Fenerbahçe tartışmasını değerlendiren Habertürk yazarı Serdar Turgut, "Ben bu gündemleri yutmam." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samanyolu Haber'e konuşan Serdar Turgut, Fethullah Gülen cemaatinin Türkiye'de herhangi bir kurumu ele geçirme niyetinin olmadığını ifade ederek, "Bu tartışma biraz da Fenerbahçe'nin içinden çıktı. Aziz Yıldırım tutuklandıktan sonra bence zekice olan bir strateji planladı, 'Biz Cumhuriyet'in kalesiyiz ve bizi ele geçirmeye çalışıyorlar.' dedi. Fenerbahçe içinde bu görüş kademe kademe yayıldı ve en sonunda Kadıköy'de, orayı havaya uçurmaya çalışacak kadar çok tehlikeli bir ortam oluşturuldu." dedi.

Bu tür tartışmaların cemaatin düşmanlarına yaradığının altını çizen Turgut, eski güçlerini kaybedenlerin bu tartışmadan beslendiğini söyledi. Türkiye'nin Ergenekon düşünce biçiminin varlığına inandığını ifade eden Turgut, bu yapının bugüne kadar pekçok faili meçhul cinayetler işlediğini, ekonomik krizler çıkardığını, derin ve karanlık yapının tam olarak çözülemediğini ve de nereye uzandığının bilinemediğini söyleyerek, bu yapılanmanın eskisi gibi faaliyetlerini sürdüremediğine, askerler arasından bu düşüncedekilerin ayıklandığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber