Prof. Dr. Elmas: Mezunlarımızda pek çok yetkinliğin sağlanmasını amaçlıyoruz

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, üniversiteden mezun olan öğrencilerde pek çok yetkinliğin sağlanmasını amaçladıklarını ve bu yönde çalışma yaptıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi'nde gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak yeni ders planlarının hazırlanması amacıyla Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi (EBS) toplantısı yapıldı. Toplantıya rektör yardımcıları, fakülte dekan ve dekan yardımcıları, bölüm ve program başkanları, anabilim dalı başkanları, SAÜDEK İcra Kurulu üyeleri, birim kalite elçileri ve Öğrenci Konseyi temsilcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede kalite süreçlerinin çok iyi yönetildiğini belirtti.

Mezun öğrencilerde pek çok yetkinliğin sağlanmasını amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. Elmas, ?Öğrencilerimizde kendi mesleğinin yanı sıra iletişim, liderlik, eleştirel düşünme, grup çalışması, disiplinler arası çalışma, medya okuryazarlığı, öğrenmeyi öğrenme ve girişimcilik becerisini kazandırmak istiyoruz.? dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ise eğitim programlarının gözden geçirilmesi konusuna değinerek, ders planlarının belirlenmiş çerçeveye göre yeniden yapılanması ve AKTS Koordinasyonu konusunda çeşitli bilgiler verdi. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Ümit Kocabıçak ise EBS yazılımının güncellediğini ifade ederek, sistemde var olan yenilikleri ve gerçekleştirilen çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

EBS'NİN HEDEFİ

Bologna Süreci'yle Avrupa Birliği ülkeleri yükseköğretim kurumlarını yeterlikler çerçevesinde değerlendirmeyi ve Avrupa genelinde ortak bir kalite anlayışı oluşturmayı amaçlayan EBS'de, eğitim - öğretim süreçlerinin tanımlı, şeffaf ve sürekli geliştirilebilir bir çerçeveye taşınması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber