Son derse kadar takip edeceğim

Bakan Dinçer, "Son gün, son derse kadar okullarımızda eğitimin yapılmasını takip edeceğim" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TOBB ETÜ'nün Öğrenci Konseyi'nce düzenlenen konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''okula devamsızlık''la ilgili sorusu üzerine Dinçer, çocukların eğitiminden ve başarısından Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumlu olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak okulların açıldığı ilk gün ve ilk dersten okulların kapandığı son gün ve son derse kadar eğitim yapmak, çocukların başarısını artırmak sorumluluğunu taşıdıklarına işaret eden Dinçer, ''Biz idari olarak çocuklarımızın okula devamını, öğretmenlerimizin de derslerini ısrarla takip etmelerini bekliyoruz. Eğer öğretmenlerimiz sınıfta olursa ama öğrenci bulamazlarsa eğitimi başarıyla yürütemeyiz. Bu açıdan bakıldığında ben ısrarla işin takipçisi olacağım. Son gün, son derse kadar okullarımızda eğitimin yapılmasını takip edeceğim'' diye konuştu.

''Mahkemenin kararı hepimizi etkiler''

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ''Anayasa Mahkemesi 4+4+4 düzenlemesini görüşüyor. Rapordan nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyorsunuz?'' sorusunu yanıtlarken de sonuç hakkında fikir beyan etmenin mümkün olmadığını söyledi.

''4+4+4'' ile yapılan düzenlemelerin Türkiye'nin gelişmiş dünyayla arasındaki mesafeyi kapatacak, oluşmuş stratejik açıklığı ortadan kaldıracak nitelikte olduğunu ifade eden Dinçer, ''Biz bu kanunla tüm dünya eğitim sistemine uyum sağlayan, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi'ne imkan veren bir fırsatı yakalamış olduk. Bizler daha demokratik ve daha esnek bir yapıyla çocuklarımızın küresel rekabette avantaj sağlayacağı bir fırsat için zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Umarım bunu fark ederler ve iptali yoluna gitmezler. Beklentim bu doğrultuda ama mahkemenin vereceği karar bizim hep beraber etkileneceğimiz karar olacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber