'Soya ekin pazarda sıkıntı olmayacak'

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halis Arıoğlu, çiftçilere bu yıl ikinci ürün olarak mutlaka soya ekimi yapmalarını tavsiye etti. Arıoğlu, ürünün kesinlikle pazar sıkıntısı olmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halis Arıoğlu, çiftçilere bu yıl ikinci ürün olarak mutlaka soya ekimi yapmalarını tavsiye etti. Arıoğlu, ürünün kesinlikle pazar sıkıntısı olmadığını söyledi.

Arıoğlu, yaptığı açıklamada, son zamanlarda yağan yağmur sebebiyle buğdayda hasadın biraz gecikebileceğini, ikinci ürün ekme hazırlığındaki çiftçiye özellikle bu yıl için mutlaka soya ekmelerinin iyi olacağını ifade etti. Dünya genelinde yağ açığı bulunduğuna dikkat çeken Arıoğlu, yağlı tohumlu bitkilerin başında gelen soyada pazar sıkıntısı yaşanmadığını, bu ürünü eken çiftçinin çok rahat pazar bulup para kazanacağını bildirdi.

BUĞDAYDA REKOLTE ÇOK İYİ OLACAK

Yağışlar sebebiyle buğday hasadının biraz gecikeceğini anlatan Arıoğlu, ?Bu yıl buğday çok iyi. Verimin çok iyi olacağını düşünüyorum. Yaptığım incelemelere göre son yılların en yüksek rekoltesi gerçekleşebilir." ifadesini kullandı. Yağmurların buğday hasadını geciktirirken ekimi biten birinci ürün mısıra çok faydalı olduğuna vurgu yapan Arıoğlu, yağmurların mısır yanı sıra örtü altından çıkan karpuza da faydalı olduğunun altını çizdi.

"TURFANDA ÜRÜNLERE YÖNELİN"

Adana'nın çok verimli topraklara sahip olduğunu dile getiren Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arıoğlu, Çukurova çiftçisinin bahçe bitkilerine yönelmesini istedi. Arıoğlu, şunları ifade etti: "Bu gün için narenciyeden tarla ziraatine göre daha çok paralar kazanılıyor. Örtü altı, sera bitkileri her zaman için prim yapan ürünler. Adanalı çiftçilerin bu verimli topraklara girdi maliyeti az olan fakat kazanç sağlayan turfanda ürünler ekmesini isterim.?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte 16-19 Nisan tarihleri arasında Hollanda'ya giden Arıoğlu, bu ülkede çok başarılı görüşmeler yaptıklarını aktardı. Bu gezi sırasında Cumhurbaşkanı ile de tanışma ve görüşme fırsatı bulan Arıoğlu, gezinin kendisi için çok verimli geçtiğini belirtti.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer ve Adana Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ve diğer geziye katılan kişilerle birlikte bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Arıoğlu, Hollanda çiftçisi ile Adana çiftçisinin karşılıklı 'Neler yapabiliriz' başlığı altında özellikle pazar ve teknik konularda bilgi alışverişinde bulunduklarını ve bu görüşmelerin çok faydalı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber