'Meram Bağları Projesi' ilçeye şöhretini yeniden kazandıracak

Meram Belediyesi, ilçenin tanınmasını sağlayan Meram Bağları'nı tekrar canlandıracak. Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Bağları'nı otantik haliyle geleceğe intikal ettirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meram'ın Yorgancı Mahallesi'nde temeli atılan Meram Bağları Projesi, Meram'ın geçmişte sahip olduğu şöhretini geri kazandıracak. Başkan Kalaycı, ?Eskiden Konya'da zenginliğin göstergesi kabul edilen 'Meram Bağları'nı günümüze ve geleceğe kazandırmak için böyle bir proje hazırladık. Yaklaşık 5 ayda tamamlamayı hedeflediğimiz 'Meram Bağı ve Meram Bağ Evi' projesi kapsamında 8 bin 600 metrekarelik alanda eski klasik Konya evi mimarisinde yapılacak 2 ev ve 4 farklı seki üzerinde yapılacak kameriyelerle birlikte Meram Bağı'nı kapsayan üzüm, elma, kayısı, armut gibi meyve ağaçları yer alacak. Tamamlandığı zaman, hemşehrilerimiz misafirlerini burada göğsünü gere gere gezdirebilecekler." dedi. Konuşmaların ardından, protokol mensupları 'Meram Bağı ve Meram Bağ Evi' projesinin nin temelini attı.

EVLİYA ÇELEBİ SEYAHATNAME'DE MERAM'I ÖVÜYOR

Evliya Çelebi'nin, Seyahatnamesi'nde Meram'a ün katan bağlarla ilgili çok güzel ifadeler yer aldığını hatırlatan Başkan Kalaycı, "Evliya Çelebi, gördüğü her yeşillik için 'Bağ-ı Meram' ifadesini kullanmıştır. Evliya Çelebi Meram için ayrıca şunları söylemiştir:

"Peçevi şehrinin Baruthane Mesiresi, Kırım'ın Sudak Bağı, İstanbul'un yüz yetmiş beşten fazla bahçe ve gülistanları, Tebriz'in Şah-ı Cihan Bağı, Konya'nın Meram mesiresinin yanında bir çemenzar bile değildir. Konya'ya genel bakıldığında, şehrin en yeşil bölgesinin Meram olduğu hemen görünür. Bu dokuyu korumak, kollamak ve elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber