Muğla'da tekneler sıkı denetimden geçiriliyor

Muğla'da Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce alkollü içki tüketimi yapılan otel, restoran ve gezi tekneleri sıkı denetimden geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na ait gemilerle denize açılan ekipler, Marmaris, İçmeler, Turunç güzergâhında seyreden turist teknelerinde inceleme yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal, geçen yıl Bodrum'da bir gezi teknesinde sahte içkiden yaşanan ölümlerden sonra bu yıl alkollü içki tüketimi yapılan otel, restoran ve gezi teknelerinin denetimleri yaptıklarını belirtti.

Topal, ?Bu kapsamda Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile işbirliği halinde seyir halindeki teknelerde hem yiyecek maddeleri hem de içkileri kontrol altına alınmak için çalışma başlattık. İlk denetimi Marmaris, İçmeler, Turunç güzergâhında seyreden teknelerde yaptık. Denetimlerde teknelerde pişirilip turistlere sunulan, gıda güvenliği yönünden risk taşıyan tavuk, köfte gibi yiyeceklerin, bira ve diğer alkollü içkilerin kontrolleri yapıldı. Yapılan denetimlerde bir gezi teknesinde bandrolü bulunmayan, Türkçe etiket bilgilerini içermeyen, kaçak, sekiz adet alkollü içki tespit edildi. Tespit edilen ürünler yediemine alınmış olup, ilgililer hakkında yasal işlem uygulandı. Turizm sezonu sona erinceye kadar hem vatandaşlarımızın hem de turist olarak ilimize gelen misafirlerimizin gıda ve can güvenliğini sağlamak için gezi tekneleri ve yatlarda sıkı bir denetim yapmaya devam edilecektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber