Hakkari'den kısa kısa

Çukurca'da üs bölgesine taciz atışı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki bir askeri birliğe taciz ateşi açıldığı belirtildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Alınan bilgiye göre, 24 Mayıs 2012 günü saat 12.10 sıralarında, Çukurca 3/48'inci Motorolize Piyade Tabur Komutanlığı'na bağlı Serbest üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca atılan 2 adet havan mermisi mevzilere 50 metre yakın bölgelere düştü. Teröristler, havan mermisinin ardından uzun namlulu silahlarla da bölgeye 15-20 dakika süre ile taciz atışı açtılar. Yapılan taciz atışından herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmezken, terör örgütü mensuplarının muhtemel gözetleme, atış yerleri ve kaçış istikametlerine, üs bölgelerindeki atış vasıtalarıyla derhal ateş altına alınarak misliyle karşılık verildiği belirtildi.

- SİLAHINDAKİ FİŞEĞİ ÇIKMAKLA ISITAN ASKER YARALANDI

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir asker arızalı G-3 fişeğinin çekirdeğini çıkartarak kovan kısmını çakmakla ısıttığı esnada kapsül ve barutun ateş alması sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, olay Şemdinli Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığı'nda meydana geldi. Jandarma er, Ü. E., 1 nolu nöbet kulesinde kule nöbetçisi olarak görevli iken hücum yeleğinde bulunan şarjörünün içindeki arızalı G-3 fişeğinin çekirdeğini çıkartarak kovan kısmını çakmakla ısıttığı esnada kapsül ve barutun ateş alması sonucunda sol el serçe ve yüzük parmağından hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Er, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı revirinde ilk müdahalesi yapılarak, ileri tetkik ve tedavi için Van Askeri Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Personelin halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam edildiği, hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

- YÜKSEKOVA'DA 27 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 27 kilo 697 gram uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen M. İ. isimli şahsın yakalanması için Yüksekova C.Başsavcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında çalışma başlatıldı. Arama faaliyeti esnasında, M. İ. yönetimindeki 34 TK 2915 plakalı araç durdurularak narkotik köpeği yardımı ile arandı. Aramada, aracın bagaj kısmının tabanına yapılmış zula tabir edilen bölmeye gizlenmiş 34 paket halinde toplam 27 kilo 697 gram uyuşturucu madde eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan ve adli mercilere sek edilen zanlının tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi&ne teslim edildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber