Reşit Karabacak, yeni şampiyonlar yetiştirecek

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Reşit Karabacak, Bursa Osmangazi Belediyespor'un Güreş Şubesi'nin başına geçti. Milli güreşçi, yeni şampiyonlar yetiştirmek için kolları sıvadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediyespor Kulübü bir yandan dünya standartlarında sporcu yetiştirirken, diğer yandan da yeni branşlarla alanını genişletiyor. Kulüp son olarak, milli sporu olan güreşi kulüp bünyesine kattı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Güreş Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, İl Özel İdaresi Spor Daire Başkanı Musa Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Güreş İl Temsilcisi Murat Demirbağ, Dünya ve Avrupa şampiyonu aynı zamanda Osmangazi Belediyespor Güreş Koordinatörü olan Reşit Karabacak katıldı.

HEDEF 2016 OLİMPİYATLAR

?Osmangazi Belediyespor bünyesindeki 2 bin 100 lisanslı sporcusu ve 24 tesisiyle devasa bir kulüp? diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediyelerin esas görevi olan geniş kitlelere ulaşabilme anlamında, Osmangazi'nin ileri düzeyde bir başarı sağladığına dikkati çekti. Kulüp olarak sayısız başarıya imza attıklarını belirten Dündar, badmintonda dünya ikinciliği ve engelliler basketbol takımının birinci lige çıkışının bu başarının birer göstergesi olduğunu belirtti.

Osmangazi Belediyespor Kulübü bünyesine 26'ıncı branş olarak ata sporu güreşi katmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Dündar, şunları kaydetti: ?Hedefimiz 2016?2020 olimpiyatlarına yeni şampiyonlar yetiştirmek. Bizim çalışmalarımız günü kurtarmak için değil, geleceğe yatırım yapmak için. Sporcularımız burada attığımız bu adımlarla birer çınar gibi büyüyecekler. Ata sporumuz dediğimiz güreşe bizler sahip çıkmalı, geleceğe taşımalı ve gençlerimize öğretmeliyiz. Bunun için elimizde profesyonel bir ekip, muhteşem tesisler ve en iyi imkânlar var.?

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Reşit Karabacak, Osmangazi Belediyespor Kulübü bünyesinde yeni şampiyonlar yetişeceğini söylerken, Başkan Mustafa Dündar ve ekibiyle birlikte güreşi en iyi seviyeye getirmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber