Bakanı Kılıç, Havza'da TOKİ konutlarının anahtarını teslim etti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TOKİ tarafından Samsun'un Havza ilçesinde yapılan 112 konut ve 16 iş yerinin anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Kılıç, ?Havza daha önce alt yapası ve yolu olmayan bir görünümdeydi. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla sürekli gelişmekte ve değişmektedir. Yatırımlarımız bunlarla da kalmayacak artarak devam edecektir.? dedi.

Açılışa katılanlara Havza'da yapılacak yatırımlarla ilgili yeni müjdeler veren Bakan Kılıç, ?Havza'ya bir devlet hastanesi ve 300 yataklı yeni öğrenci yurdu binası yapacağız. Havza ile birlikte Vezirköprü'ye de bir devlet hastanesi ve yeni yurt inşa edeceğiz. Şu an Samsun'da devam eden 62 yatırımın toplam tutarı 500 milyon lira. 24 Haziran'daki Samsun il kongresinde toptan açılış gerçekleştireceğiz.? diye konuştu. Hükümetin dur durak bilmeden çalıştığını dile getiren Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun temposundan bahsetti. Bakan Kılıç, ?Onun bu yoğun programı bize de aşk ve güç veriyor. Onun programları karşısında bizimkilerin adı bile olmaz.? dedi.

Bakan, konuşmasının ardından daire sahipleri adına Vesile Yücel'e anahtarı teslim etti.

BAKAN KILIÇ STADYUM AÇILIŞI YAPTI

TOKİ'deki anahtar teslimi töreninin ardından Bakan Kılıç, İl Özel İdaresi bütçesi ile yapılan Kılavuz Ormanları içindeki yeni stadyumunun açılışını yaptı. Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 93. yıldönümü kapsamında düzenlenen ?25 Mayıs etkinliklerinde konuşan Bakan Kılıç, Havza'nın tarihteki yerine dikkat çekti. Kılıç, Havza'nın Samsun'dan sonra milli mücadelede ikinci kıvılcımın ateşlendiği yer olduğunu hatırlattı. Konuşmasında Atatürk döneminde güçlü bir Türkiye temeli atıldığını ve bugün ülkenin dört bir yanının yatırımlara doymadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kurulmadığını dile getiren Bakan Kılıç, şanlı bayrağın kolay dalgalanmadığını, Türk milletinin de düşmanlarına karşı kolay mücadele vermediğine vurgu yaptı. Bakan Kılıç, ?O gün atılan güçlü temel sayesinde bugün Türkiye, başta ekonomi olmak üzere bölgesinde her bakımdan önemli ve güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmektedir.? şeklinde konuştu.

GAZİ'YE YAPILAN ESPRİYE KIZDI

Konuşmasından sonra Havza Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Ödül töreni sırasında toplu fotoğraf çekilirken orada bulunan bir gazi, toplu fotoğrafa davet edildi. Bakan Kılıç, gaziyi yanına alarak nerede gazi olduğunu sordu. Protokolden bazılarının ?turnuvada gazi oldu' sözüne sinirlenen Kılıç, ?Bu espriyi yapanları affetmiyorum. Gazimiz üzerinden bu tür esprilerin yapılmasını doğru değil. Hele hele böyle törenlerde hiç yapmayın.? diyerek tepkisini dile getirdi.

25 Mayıs etkinlikleri kapsamında Havza Lisesi, Atatürk'ün Havza'ya gelişini canlandırdı. Etkinliklerde paraşütle atlama ve halk oyunları gösterileri yapıldı. İlçe halkı etkinliklere ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber