Vali Yüksel Gölbaşı'nda incelemelerde bulundu

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve il birim müdürleri ile birlikte Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölbaşı'nda tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi alan Vali Yüksel, Başkan Yakup Odabaşı'na teşekkür etti. Yüksel, "Uygulanan projeler, Gölbaşı'na çok büyük katkı sağlar. Başkanımıza özverili çalışmaları ve gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Yüksel'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, uygulanan projeler hakkında bilgi vererek, "Ciddi bir proje yoğunluğumuz var. Gölbaşı her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Uyguladığımız projelerle ilçemiz tam bir cazibe merkezi oldu." diye konuştu.

Ziyarette Başkan Odabaşı, Gölbaşı'nın turizm ilçesi yolunda hızla ilerlediğini belirterek ilçede turizmi en yüksek seviye getirmek için hazırladıkları turizm dosyasını Vali Yüksel'e sundu. Başkan Odabaşı, turizm dosyasında yer alan Göl-Çep projesi, kuş gözlemciliği ve doğal yaşam parkı, sevgi çiçeği, ekolojik çiftlikler, geleneksel köy hayatının yaşatılması, Velihimmetli Köyü çömlek imalatı, yaşayan köyler projesi, kongre ve fuar turizmi, sağlık turizmi ve Mogan Termal Oteli, Tulumtaş Mağarası, Hallaçlı Konağı, höyüklerin turizme açılması ve tarihi çeşmeler hakkında Vali Yüksel'i bilgilendirdi.

"GÖLBAŞI ANKARA'NIN TURİZM KENTİ"

Vali Yüksel de şenlikte Gölbaşı'nın bir değeri olan sevgi çiçeğinin öne çıkartılarak bir marka haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. Vali Yüksel, "Gölbaşı'nın logosu gerekirse sevgi çiçeğinden olsun" önerisinde bulundu. Vali Yüksel, "Gölbaşı Ankara'nın turizm kenti. Ben Gölbaşı'nı her yönüyle çok seviyorum. Başkanımız gördüğüm kadarıyla Gölbaşı'na turizm yönünde büyük hizmetler vermiş ve vermeye de devam ediyor. Başkanımın hazırladığı bu turizm dosyası hayata geçerse Gölbaşı turizmden önemli bir pay alır. Bu projeler inşallah bir an önce hayata geçer. Gölbaşı'nın turizmde hak ettiği yere ulaşacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Odabaşı, Mogan Gölü üzerindeki yetki karmaşasını da anlattı. Başkan Odabaşı, Mogan'a bir an önce sahip çıkılarak temizlenmesi gerektiğini belirterek, Vali Yüksel'den destek istedi. Odabaşı, binalarda dış cephe projesi ve sokak sağlıklaştırmasıyla ilgili olarak da Vali Yüksel'e bilgi verdi. Vali Yüksel, bu tür projelere önem verdiklerini kaydederek "Çevreyi değiştirecek olan bu projelere her zaman katkı sunmaya hazırız." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Vali Alâaddin Yüksel'e Gölbaşı hatırası olarak doğadaki kumlardan yapılmış sevgi çiçeği tablosu ile el yapımı bıçak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber