Misafir öğrenciler Ankara'da buluştu

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenci Buluşması programı, yurt dışından gelen öğrencilerin de katılımıyla Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda yurt dışından okumak için Türkiye'ye gelen öğrencilere seslenen SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, ?Hoş geldiniz. Sizler, bizim misafirimizsiniz. Birbirimize her türlü desteği vermeye hazırız.? dedi. Birisinin elinden tutmak, dua almak ve dua etmek kadar hayatta güzel bir şey olmadığını vurgulayan Nevin Gökçek, bu anlamda Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin de çok gayretli çalışmalar yaptığını söyledi.

Daha sonra Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek'e özellikle eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ve öğrencilere yaptıkları sosyal yardımlardan dolayı 'yılın hayırsever annesi' plaketini verdi. Erdoğan, Dernek olarak programa dahil olan Somalili gençleri çeşitli üniversitelerde okutacaklarını ve Makedonya, Kosova gibi ülkelerden gelen çocuklara da Türkçe öğrettiklerini ifade etti.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileriyle sürdü. Programda, Somalili öğrenciler ile Mesut Şimşek ilahi grupları, tasavvuf müziğinden örnekler sunarken, yabancı öğrenciler mehter takımının marşlarını büyük bir ilgiyle dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber