12 milyon plastik kapak tekerlekli sandalye oldu

Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından 2010'da başlatılan ?Engellere Kapaktan Yollar Yapalım' kampanyasında bugüne kadar 14,5 ton ağırlığında 12 milyon plastik şişe kapağı toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapaklardan elde edilen gelirle alınan 100'ün üzerinde tekerlekli sandalye yürüme engellilere teslim edildi.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) ile AÜ Ekoloji Topluluğu tarafından iki yıl önce başlatılan ?Engellere Kapaktan Yollar Yapalım' kampanyasının üçüncü aşaması tamamlandı. Kampanyanın üçüncü aşamasında 5 bin 125 kilogram ağırlığında plastik kapak toplandı. Kapaklardan elde edilen gelirle 25 adet normal, 6 adet özelikli tekerlekli sandalye ve 20 adet baston temin edildi.

Temin edilenlerin bedensel ve görme engelli hak sahiplerine teslimi için AÜ yerleşkesi içindeki Olbia Salonu'nda düzenlenen törende konuşan AKÇAM Müdürü Prof. Dr. Bülent Topkaya, kampanyanın Eylül 2010'da başladığı bilgisini verdi. Prof. Dr. Topkaya, ?3 Şubat 2011'de tamamlanan ilk dönemde 40, Kasım 2011'de sona eren ikinci aşamada 30-40 tekerlekli sandalye temin edildi. Üçüncü ve son aşamayla birlikte iki yılda genel toplamda 14,5 ton ağırlığında 12 milyon kapak toplandı.? diye konuştu. Topkaya, kampanyanın devam edeceği bilgisini de törene katılanlarla paylaştı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, ?Önemli olan engellerimiz değil. Önemli olan zihinlerimizin engelli olmaması.? dedi.

Konuşmaların ardından kampanyaya destek veren ve engellilerin ihtiyacı olan tekerlekli sandalye ile baston alınabilmesi için kapak toplayan okullara, öğrencilere, sivil toplum örgütlerine, kamu ve özel sektör kuruluşlarına teşekkür belgesi verildi.

Tören sonunda tekerlekli sandalye ve bastonlar hak sahiplerine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber