ETKİNDER Bursalı eczacıları bir araya getirdi

Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), Bursalı eczacıları bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırcı Otel'de düzenlenen organizasyonda konuşan ETKİNDER Eczacılık Kulübü Başkanı Betül Yılmaz Kökbıyık, bilimsel eczacılığın 173. yılında eczacılarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dernek olarak çalışan kadınların yanında olmaya çalıştıklarını belirten Kökbıyık, kadınların hem çalışıp hem de anne olabildiğini, aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer aldığını hatırlattı.

Kadınlara yönelik birçok etkinlik ve seminer düzenlediklerini belirten Kökbıyık, şunları dile getirdi: ?İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 'Liselerde İyilik Zamanı' projemiz büyük ilgi gördü. Aynı tarihlerde KOSGEB'le ortaklaşa düzenlediğimiz girişimcilik eğitiminin ardından kadın girişimcilerimize sertifikalarını verdik. Van yararına 'Sazımız Sözümüz Van İçin' konserimiz ile depremzede kardeşlerimizin dertlerini paylaşmak istedik.?

Bir araya gelerek eczacıların sorunlarına çözüm aramayı istediklerini belirten Kökbıyık, sorunlarla konusunda ise şunları kaydetti: ?Eczacılar ve eczaneler, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerle, sağlıkta dönüşümden en çok etkilenen meslek gruplarının başında gelir. Eczacı, hastane veznesi gibi muayene ücreti tahsilâtı yapmakta ve çıkan fiyat farkları ile hasta ile karşı karşıya gelmektedir. Eczanede para değil, ilaç ve sağlık konuşulmalıdır. Eczacılık mesleği ekonomik ve sağlık politikalarından etkilenip her gecen gün ekonomik erozyona uğrarken; 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunu'nun değiştirilmesine ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesi bizlere umut oldu.?

Düzenlenmenin eczacılar acısından büyük önem taşıdığına vurgulayan Kökbıyık, şöyle devam etti: ?Böylesine önemli bir haftaya denk gelmesi mesleğimizin geleceğine daha büyük umutlarla bakmamıza vesile olmuştur. Eczacı çocukla çocuk, büyükle büyük olandır. Hastalara fiyat farkı anlatmaktan yılmayan, sistem çalışmadığında hastasını beklettiği için yüzü sıkıntıdan kızarsa da memleketin havasından suyundan konuşandır. Geceleri milleti için nöbet tutandır. Hastaların çoğu zaman en yakin sırdaşı, dostu, komşusu, öğretmeni, danışmanı olandır.?

Etkinlikte, ?Yetenek Sizsiniz Yarışması'yla ismini duyuran Kum Sanatı Sanatçısı Veysel Çelikdemir, izleyicilere gösteri sundu. Kum tanelerini kullanarak birbirinden farklı tablolar yapan Çelikdemir'in gösterisi eczacılardan tam not aldı.

Eczacılar, Türk Sanat Musikisi ve Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Süleyman Erkişi'nin konseriyle de stres attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber