Uluslararası Çocuk Üniversitesi Projesi, eğitimin oskarı ödülünü kazandı

Adana'da kurulan dünyanın ilk 3 -6 yaş Uluslararası Çocuk Üniversitesi daha eğitime başlamadan yurt dışından 'Yılın En Kıymetli Eğitim Projesi' ödülünü aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtalya'nın Sanremo kentinde ünlü Ariston Tiyatrosu'nda yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende Küresel Eğitim Ödülleri (Global Education Award)'ne layık görülen kurum ve kişilere plaketleri verildi. Türkiye'den Adana Gündoğdu Koleji (AGK)'nin eylül ayında eğitime başlayacak Uluslararası Çocuk Üniversitesi Projesi eğitimin oskarı olarak adlandırılan ödüle layık görüldü.

Tören için İtalya'ya giden AGK CEO'su Gökhan Gündoğdu'ya ödülü İtalya UNICEF Başkanı Giacomo Guerriera, İtalyan Senatör Roberta Pinotti ve GEF Başkanı Paolo Alberti birlikte takdim etti. GEF Başkanı Alberti, Uluslararası Çocuk Üniversitesi projesini gördüklerinde çok etkilendiklerini ve tüm dünyaya örnek olacağını vurguladı. Gökhan Gündoğdu ise törende yaptığı konuşmada, Uluslararası Çocuk Üniversitesi Projesi'nin yıllardır süren araştırmalar neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.

Ar-Ge birimindeki eğitimcilerle yaptıkları araştırmalarda dünyada böyle bir projenin olmadığını tespit ettiklerini dile getiren Gündoğdu, bu fikri hayata geçirmek için harekete geçtiklerini ve eylül ayında da eğitime başlayacaklarını söyledi. Gündoğdu, ?Avrupa'da yılın en kıymetli eğitim projesi ödülünü alan Uluslararası Çocuk Üniversitesi'nin dünyada ilk olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Ve tabi böyle önemli bir ödüle layık görülmek omuzlarımızdaki sorumluluğu bir kat daha artırmıştır. Ödülü, Van depreminde eğitim şehidimiz olan ülkemizin cefakar öğretmenlerimize ithaf ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber