MOBESE'li sistem polise nefes aldırdı

Haber Giriş : 19 Haziran 2005 05:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dev bir metropol olan İstanbul'da Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nun (MOBESE) ilk gününde kameralara şüpheli yabancı uyruklu bir kadın ve korsan CD satan çocuklar takıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan bilgi ve teknoloji projesi MOBESE, polise nefes aldırdı. Komuta Kontrol Merkezi'ndeki kameralarla İstanbul'u izleyen polisler, İçerenköy Ataşehir'deki Mc Donalds önünde şüpheli bir kadın tespit etti. Olay yerine 3 dakikada giden polisler, kadını gözaltına aldı. Üzerinde kimlik çıkmayan ve sarhoş olduğu ileri sürülen yabancı uyruklu kadın sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

MOBESE kameralarına takılan ikinci olay, Kadıköy'de yaşandı. Korsan CD satışının merkezi olduğu iddia edilen Yazıcıoğlu İşhanı çevresinde hareketlilik farkeden polisler bu kez buraya odaklandı. Görüntülerdeki 3 çocuğun CD satışı yaptığı belirlendi. İlçe ekiplerine bilgi verilerek, olay yerine geçmeleri istendi. 4 dakika içinde hanın önüne gelen ekipler bu çocukları ellerindeki korsan CD'lerle gözaltına aldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber