Terör broşürleri YÖK'ün posta masrafına takıldı

Haber Giriş : 19 Haziran 2005 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'yi kazanan adaylara sınav sonuç belgeleri ile gönderilmek istenen terör broşürlerinin Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) posta masrafına takıldığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ÖSS'yi kazanan 500 bin adaya ?kazandı' belgesiyle birlikte broşür gönderme teklifi, broşürlerin ağırlık yapacağı bahanesiyle YÖK tarafından geri çevrilmiş.

Üniversiteyi kazanan adayları, terör örgütlerinin ağına düşmemeleri için Emniyet Genel Müdürlüğü her yıl broşürlerle uyarıyor. ?İllegal oluşumların gençleri kullanmak için yürüttüğü faaliyetler? başlıklı broşürler üniversite kayıtları sırasında da öğrencilere dağıtılıyor. Emniyet, öğrencilerin tamamına ulaşmak amacıyla geçtiğimiz yıl YÖK'e başvurdu. 500 bin adaya gönderilecek ?kazandı' belgesi ile birlikte uzmanlarca terör örgütlerinin üniversite adaylarına kanca atmasını engellemek amacıyla hazırlanan broşürleri de ulaştırmak istedi. Ancak YÖK, tek sayfalık broşürlerin posta masraflarını artıracağını belirterek Emniyet'in teklifini geri çevirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK'ten gelen cevap üzerine tekrar eski sisteme dönme kararı aldı. Emniyet bu yıl da ÖSS'yi kazanacak 500 bin adayı terör örgütlerinin olabilecek faaliyetlerine karşı aydınlatmak amacıyla, kayıt işlemleri sırasında stant kuracak. Ayrıca yeni öğretim yılında üniversite, fakülte ve yüksekokullarda öğretim üyelerinin katılacağı seminer ve konferanslar düzenlenecek.

Bu arada YÖK'ün geçtiğimiz yıllarda sınavı kazanan adaylara ?kazandı' belgeleriyle birlikte postalamayı kabul ettiği terör broşürlerini eksik gönderdiği iddia edildi. Üst düzey bir yetkili, ?7 yıl önceki başvurumuz kabul edildi. YÖK, o dönem ÖSYM aracılığı ile 500 bin adaya terör broşürlerini postaladığını açıkladı. Ancak, sadece 40 bin adaya broşürlerin gönderildiğini belirledik. 460 bin adaya bizim broşürler postalanmamış.? iddiasında bulundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber