Dekanın türban cezası onandı

Haber Giriş : 19 Haziran 2005 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı'na, türbana göz yumduğu gerekçesiyle verilen disiplin cezasının yerinde olduğuna karar verdi. Ankara 1'inci İdare Mahkemesi, disiplin cezasını iptal etmişti. Danıştay 8'inci Dairesi, ise disiplin cezası verilmesini öngörerek, mahkeme kararını bozdu.

Danıştay, türbanın 'Atatürk inkılapları ve ilkeleri doğrultusunda, Atatürk milliyetçiliğine bağlı çağdaş öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan bir yükseköğretim kurumunda olmaması' yorumunda bulunarak, dekana disiplin cezası verilmesini öngördü. Dekan hakkındaki soruşturma, Ankara Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden birinin, 'Okullarda dini bir ortam yaratılmaya çalışıldığını' iddia eden şikayet dilekçesiyle başlamıştı. Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı, yaptığı incelemede 'Müracaatta, kütüphanede ve temizlik işlerinde görevli idari bayan personel ile bir kısım bayan sağlık personelinin türbanlı olarak görev yaptığını' belirledi.

Bunun üzerine, dekana, 'öğrencilere ve personelin türbanla görev yapmalarına göz yumduğu, durumun gerektirdiği kesin ve etkili, çözüm getirecek tedbirleri almadığı, göstermelik tedbirler aldığı' gerekçesiyle, yönetim görevinden ayırma cezası verildi. Ankara 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açan dekan kararı iptal ettirmişti. Temyize taşınan kararı Danıştay 8'inci Dairesi bozdu

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber