Organlarıyla üç kişiyi sevindirdi

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde beyin kanaması geçirmesinin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hıdır Dikme'nin (58) ölümünün ardından organları üç kişiyi hayata bağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hıdır Dikme'nin vasiyeti üzerine çocukları babalarının organlarını bağışladı. Hıdır Dikme'nin iki böbreği ve karaciğeri üç hastaya nakledilmek üzere Antalya, Trabzon ve Samsun'a gönderildi.

20 Mayıs 2012 tarihinde ikamet ettiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde beyin kanaması sonucu rahatsızlanan evli ve üç babası Hıdır Dikme, Pülümür Devlet Hastanesi'nden Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Pülümür ilçesinde esnaf olarak çalışan Hıdır Dikme'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen 24 Mayıs günü beyin ölümü gerçekleşti. Dikme'nin vasiyeti üzerine iki böbreği ve karaciğeri başka hastalara nakledilmek üzere bağışlandı.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli birimi, Hıdır Dikme'nin organlarının alınması üzere çalışmalara başladı. Karadeniz Tıp Fakültesi'nde biri profesör 3 kişilik ekip Erzincan'a geldi. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından, Dikme'nin karaciğeri Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla Antalya'ya, böbreklerden biri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ve diğeri de karayolu ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan hastalara nakil edilmek üzere yola çıkarıldı.

Hıdır Dikme'nin oğlu Yılmaz Dikme, ?Bu babamın yaşarken bize vasiyet ettiği şeylerden biriydi. Bugün onun vasiyetini yerine getirdiğim için birazda olsun teselli buluyorum. En azından onun organlarından birinin bir insana, bir cana hayat vereceği için babamın adına mutluyum.? dedi.

Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, ?Hıdır Dikmen, ilçemiz Pülümür'de bir beyin kanaması geçirdi. Erzincan Araştırma Hastanesi'ne getirdik. Doktorlar birkaç gün müdahale etti. Ancak her hangi bir gelişme sağlanmadı. Beyin ölümü gerçekleşti. Hıdır bey sağlığında hep 'bir can giderken diğer taraftan birkaç cana da umut vermemiz gerektiğini' söylerdi. Gerek Hıdır Bey, gerekse ailesi de bu organ bağışından dolayı çok duyarlı bir aile. Ailesi de karar aldı ve Hıdır beyin organlarını bağışladılar. Bütün insanların bu konuda duyarlı olmasını istiyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber