Ereğli Lisesi mezunları pilav gününde bir araya geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen '14. Pilav Günü' etkinliği hava muhalefeti nedeniyle kapalı alanda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleneksel pilavdan yiyen mezunlar, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Lisesi mezunlarının gününü kutladı. Başkan Posbıyık, günü geleneksel hale getiren eski ve mevcut yönetim kurulu üyelerine, öğretmenlere ve mezun öğrencilere teşekkür etti.

Ereğli Lisesi Müdürü Suat Yazıcı da 1970'li yıllarda geldiği okulda beden öğretmenliği yaptığını hatırlatarak, ?Kurulduğu 1965'den bu yana Ereğli'nin sosyal ve içtimai hayatına yön veren bir okulun mezunları olmakla ne kadar gurur duysanız azdır. Görüyorum ki, yıllar geçse de bu görev yapma bilinci ve yarışı hiçbir zaman eksilmemiş. Eğitim öğretim hayatımızın sonlarına geldiğim bugünlerde bu okulun müdürü olarak size hitap demek benim için ayrı bir gurur ve onur meselesidir.? dedi.

Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cüneyt Şahinöz ise okulun ilk mezunlarını 1968'de verdiğini hatırlatarak, ?Okulumuz önümüzdeki günlerde 44. dönem mezunlarını vererek küçük bir fidan olarak başladığı yolculuğuna ulu bir çınar olarak devam edecektir. Ereğli Liseli olmak, bir onur ve ayrıcalıktır. Bu okulda okumak, bu okulda öğretmenlik yapmak, hizmetli olmak, okulun yücelmesi ve yükselmesi için çalışmak, okul aile birliğinde görev almak, Mezunlar Derneği yönetiminde bulunmak her şeyden önce ciddi bir iştir." diye konuştu.

Bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Ereğli Ticaret Meslek Lisesi ile Ereğli Lisesi mezunlarının voleybol karşılaşması hava muhalefeti nedeniyle oynanamadı. Ancak, birinci ilan edilen kardeş takımın kupasını AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan verdi.

Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı siyasi parti ve dernek yöneticileri ile okul mezunlarının katıldığı etkinlikte, davetlilere pilav ikram edildi. Mezunlar daha sonra müzik eşliğinde eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber