Sivil toplum örgütleri, polise yapılan saldırıyı kınadı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde polise yönelik bombalı saldırıya sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok kuruluş yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı insanlık dışı bularak tepkilerini dile getiriyor.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversite senatosu adına yaptığı açıklamada, ?Kayseri ilimizin Pınarbaşı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne karşı yapılan, 1 polisimizin şehit olduğu ve çok sayıda yaralının bulunduğu terörist saldırıyı Melikşah Üniversitesi olarak kınıyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.? dedi.

Pınarbaşı ilçesine giderek olay yerinde incelemede bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da saldırıyı kınadı. Türk milletine başsağlığı dileyen Yalçın, ?Emniyet teşkilatı olayı tam olarak sonuçlandırmasa da yapılan incelemelere göre bu olay Göksun'dan beri emniyet mensuplarımıza yapılan bir saldırı olduğu ortadadır. Pınarbaşı'nda köşeye sıkıştırılan terörist grubunun emniyet lojmanları önünde bomba patlatmak suretiyle böyle bir faciaya yol açtığını haber aldık ve duyar duymaz olay yerine gelerek burada gerek vatandaşlarımıza, gerek yetkililerimize, gerekse yaralılarımıza elimizden geleni yapmaya çalışacağız.? dedi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan da saldırıyı kınadı. Alan, ?İlimiz Pınarbaşı İlçesinde PKK terör örgütü tarafından, düzenlenen hain saldırıda Şehit düşen polis memurumuza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör örgütü PKK'yı ve yandaşlarını şiddetle kınıyoruz. Yüce Türk Milleti'ne yönelik tüm saldırı ve tehditler tarih boyunca olduğu gibi bugün de bertaraf edilecektir. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz, şehit düşen evlatlarının ardında bıraktıkları emanete sahip çıkacak ve bu terörist saldırılara en kısa sürede gerekli cevabı verecektir.? açıklamasını yaptı.

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy da şehit polis için Allah'tan rahmet dilediği açıklamasında hain saldırıyı şiddetle lanetlediklerini belirtti.

Dadaloğlu Vakfı Başakı Necati Eravşar, Pınarbaşı ilçesinde polise yönelik saldırıyı kınadı ve terörle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber