Feza'nın Boyama Şenliği'nde minik öğrenciler hem eğelendi hem yarıştı

Minik yetenekler Özel Feza İlköğretim Okulu'nun 'Boyama Şenliği'nde buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl yedincisi düzenlenen Boyama Şenliği iki ayrı merkezde yapıldı. Feza Berk İlköğretim Okulu ve Feza Atakum İlköğretim Okulu kampüslerinde düzenlenen geleneksel şenliğe 5 ve 6 yaş grubundan 700'ün üzerinde öğrenci katıldı. Birbirinden hünerli çocukların, yeteneklerini ve hayal güçlerini sergiledikleri şenlik, alanında yapılan tek etkinlik olma özelliği taşıyor.

Sabahın erken saatlerinde Özel Feza ilköğretim Okulu'nun Berk ve Kurupelit kampüslerinde buluşan 700 civarındaki anaokulu öğrencisi yarışma öncesi palyaçolarla heyecanlarını giderdiler ve yüz boyama etkinliğine katıldı. Ayrıca her miniğe kitap çeşitli hediyeler verildi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen sevimli minikler, bir saatlik süre içinde en güzel resmi yapabilmek için ter döktü. Yarışmaya katılan her öğrenci birinci kabul edilerek altın madalya takdim edildi. Çocukları resimlerini çizerken veliler konferans salonunda çocuk eğitimi konulu seminere katıldı.

Bir saatlik sürede resim çalışmalarını tamamlayan minikler, Feza konferans salonunda tiyatro gösterisi izledi. Küçük Eller oyuncularının sahneye taşıdıkları 'Açıl Sandık Açıl' adlı oyun velilerin ve küçük yeteneklerin büyük beğenisini kazandı. Ödül töreninde ise heyecan doruğa çıktı.

Yarışmada jüri heyeti başkanlığını OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden hocalar ve görsel sanatlar öğretmenleri yaptı. Yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken jürinin belirlediği 90 çalışma ayrıca ödüllendirildi. İlk on öğrenciye bisiklet dereceye giren seksen öğrenciye ise madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Özel Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, Feza Boyama Şenliği'nin eğlenceli resim yarışması, eğlenceli sosyal aktivite, tiyatro ve gösterilerden oluşan renkli bir organizasyon olduğunu ifade etti. Bu kadar sevimli miniğin bir araya toplamaktan ve onları sevindirmekten; onların heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarınıifade eden Küçükkaya, "Bu yarışmanın yavrularımızın özgüven kazanmalarında ve sosyalleşmelerinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Her yıl yapılan Boyama Şenliği'ne katılan ve birbirinden güzel resimler çizen öğrencilerin ilk yarışma heyecanını tattıklarını ifade eden Küçükkaya, katılan her öğrencinin madalya ve çeşitli ödüllerle sevindirildiği böylesi bir yarışmanın alanında tek olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber