ÖSS'de, 300 bin kişi görev yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2005 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütün Türkiye genelinde ve KKTC'de sabah saat 09.30'da başlayan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

Sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleriyle KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, toplam 5 bin 790 binadaki 89 bin 314 salonda yapılıyor. Sınavda, üniversitelerden ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinden yaklaşık 300 bin kişi görev yapıyor. Ayrıca, emniyet ve jandarma ekipleri güvenliği sağlıyor. Sınavda 1 milyon 730 bin 850 aday, üniversiteli olabilmek için ter döküyor. Sınavda adaylara, sözel ve sayısal bölümlerden test usulü toplam 180 soru yöneltiliyor. Sınav saat 12.30'da sona erecek. Sınav başladıktan sonra adaylar ilk 1.5 saat içinde sınav salonunu terk edemeyecek.

Bu arada, sınıva giren öğrencilerin yakınları, sınav merkezlerinin dışında heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor. Aileler, sınava giren çocuklarının heyacanına ortak oluyor.

Sınava girecek çok sayıda öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren okullarının bahçesinde toplandı. Aileleriyle birlikte gelen öğrenciler, heyecan içinde içeriye alınmayı bekledi. Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte adaylar saat 09.00'da içeriye alındı. Türbanlı öğrenciler sınav salonuna girerken türbanlarını çıkardı.

Gültepe Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde sınava girecek öğrencilerden bazıları, heyecanlı olduklarını söylerken, bazıları da heyecanlı olmadıklarını ve kendilerinden emin olduklarını belirtti. Veliler de, çocukları sınava çalışırken kendilerinin de aynı heyecanı yaşadığını ifade ederek, "Bizim için de zor bir dönem oldu. Çocuklarımıza güveniyoruz" dedi.

En az öğrenciler kadar heyecan yaşayan aileler de, sınava giren çocuklarına son kez destek vererek başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber