Dinçer, Alo Başbakanlık'ı telefonla test etti

Haber Giriş : 20 Haziran 2005 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer, ay başında faaliyete geçen ?Alo Başbakanlık' hattını ilginç bir yöntemle denetledi.

Daha önce tebdil-i kıyafetle bürokrasideki tıkanmaları yerinde tespit ettiren Dinçer, yeni birimi de aynı yolla mercek altına aldı. Başbakanlık Müsteşarı, yardımcılarının huzurunda ?0312 419 98 98? No'lu ?Alo Başbakanlık' hattını sekreterine arattı. Karşılaşılan ilk sorun hattı düşürememek oldu. Uzun süre telefonun başında bekleyen sekreter, numarayı düşürdüğünde ise müsteşar yardımcıları hakkındaki şikâyet talebini iletti. Kendini ve aradığı makamı takdim etmeden, ?Müsteşar yardımcıları sabah işe geç geliyor.? şikâyetinde bulundu ve konunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Alınan cevap ise şu oldu: ?Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok.? Ömer Dinçer, denetimin ikinci ayağında ise kayıtların durumunu araştırdı. Alo Başbakanlık hattına gelen tüm telefonlar kayda geçirildiği için Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan konuya ilişkin raporlar istendi. Ancak kayıtlar arasında müsteşar yardımcılarıyla ilgili şikâyete rastlanmadı.

Bu yola neden başvurduğunu Zaman'a anlatan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, kurdukları birimin en iyi hizmeti vermesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Dinçer, vatandaşın telefonu aradığı an muhatapsız kalmaması için birimi daha da güçlendirme yoluna gittiklerini vurguladı. Alo Başbakanlık'ı ?hem kısa vadede vatandaşın sorununun çözüldüğü hem de uzun vadede sıkıntıların tespit edildiği bir birim? olarak tarif eden Müsteşar Dinçer, ?Gelen telefon ve mesajlarla biz hem tüm mekanizmalardaki sorunları tespit etme hem de anında çözülebilecek konular varsa çözmeyi hedefliyoruz.? diyor.

Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, bakanlıkları koordine etme ve hükümet politikalarını bir disiplin içerisinde yürütme mekanizması olduğuna işaret ediyor. Dinçer, ?Daha önce her bakanlık kendine göre bir iş yapıyordu. Şimdi ise hükümet politikalarının tüm bakanlıklara en iyi şekilde iletildiği bir merkez durumuna geliyoruz.? değerlendirmesini yapıyor. Başbakanlık çalışanları Müsteşar Ömer Dinçer'in çalışma tarzına yabancı değil. Benzer uygulamaları daha önce bürokrasi üzerinde gerçekleştirmişti. Dinçer, göreve başladığından bu yana bürokrasiyi en aza indirecek çalışmalara ağırlık veriyor. Bu yöndeki ilk icraatı yaşanan sıkıntıları tebdili kıyafetle yerinde tespit etmek olmuştu.

Ömer Dinçer'in yönetim tarzında en sık uyguladığı yöntemlerden birisi de evrak trafiğinin hızlandırılması. Dinçer, herhangi bir birime gönderdiği yazının cevabında bir gecikme olmuşsa, ilgili birime mutlaka küçük bir not yazarak ?Neden gecikme oldu?? sorusunu soruyor.

Alo Başbakanlık hattı yeni kurulmasına rağmen vatandaştan büyük rağbet görüyor. İlk günler ortalama günde 100 telefon alan Alo Başbakanlık hattına günden güne daha fazla kişi başvuruyor. İlk 15 günde Alo Başbakanlık'a edilen telefon sayısı 9 bini buldu. Edilen telefonlar içinde en fazla talep işsizlikle ilgili. Ancak Alo Başbakanlık hattı iş taleplerini karşılamaktan ziyade, kısa vadede çözümü mümkün olan konuları koordine etmek amacıyla kurulduğu için iş talepleri çözümsüz kalıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber