D-100 karayolundaki irtifak sınırı uygulamasının kaldırılması için girişim

Çorum'un Osmancık ilçesinden geçen D-100 karayolundaki irtifak sınırı uygulamasının kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un Osmancık ilçesinden geçen D-100 karayolundaki irtifak sınırı uygulamasının kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sakin Bilge ile birlikte konuyla ilgili çeşitli temaslarda bulunarak, Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı ile görüştü.

Yapılan görüşmelerde Osmancık'taki D-100 karayolunda uygulanan irtifak sınırının esnafı ekonomik anlamda olumsuz etkilediği ve bu uygulamanın sadece Osmancık ve Adana'nın Kozan ilçesi dışında uygulanmadığı gündeme getirildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Başkan Yazıcı, "İrtifak sınırının kaldırılması için milletvekillerimizle görüşme yaptık. Sorunumuzu dile getirdik. Osmancık'a bu konuda haksızlık yapıldığını ve ekonominin önemli ölçüde olumsuz etkilendiğini belirttik. Milletvekillerimizin girişimleriyle daha sonra konuyu Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve Etüt Proje Daire Başkanı İsmail Çağlar ile görüştük. Genel müdür Turhan bu konuya olumlu baktıklarını belirttiler" dedi.

Başkan Yazıcı ve OSMİAD Başkanı Bilge, irtifak sınırı konusunda kendilerine destek veren Ak Parti milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber