28 Şubat'a yeni operasyon/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında 5. dalga operasyon başlatıldı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla'da yapılan operasyonda Batı Çalışma Grubu'nun üst kurulunda yer alan dönemin bazı isimleri ifade için Ankara'ya çağrıldı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, bugün sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Batı Çalışma Gurubu'nun üst kurulunu oluşturan bazı isimlere yönelik operasyonda aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Engin Alan'ın da bulunduğu isimler ifade verecek. Balyoz Davası'ndan tutuklu emekli orgeneral Çetin Doğan ile Engin Alan ise sabah erken saatlerinde Ankara'ya Adliyesi'ne getirildi.

Gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan isimler

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan isimler şöyle: Dönemin Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, 96'da yaş haddinde emekli olan eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal, 28 Şubat döneminin Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman, dönemin Genel Kurmay Hareket Daire Başkanı emekli orgeneral Çetin Doğan, Balyoz Davası'nda tutuklu bulunan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Lojistik Komutanı emekli Korgeneral Kamuran Orhan.

İzmir'de emekli Korgeneral gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında İzmir Emniyeti Terörle Mücalede Şubesi, ekipleri talimat üzerine harekete geçti. Narlıdere İlçesi'nde oturan emekli korgeneralin evine giderek gözaltına alan polis ekipleri arama da yaptı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından emniyet müdürlüğüne götürülen emekli korgeneralin daha sonra Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

Çetin Doğan ve Engin Alan ifade verecek

Operasyon kapsamında Balyoz Davası'ndan tutuklu emekli orgeneral Çetin Doğan ile Engin Alan da ifade vermek üzere Ankara'ya Adliyesi'ne getirildi.

Emekli generaller sağlık kontrolünde

Emekli Orgeneraller Teoman Koman, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi ve İlhan Kılıç Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının 5. dalgasında, İstanbul'da bulunan emekli Orgeneraller Teoman Koman, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi ve İlhan Kılıç gözaltına alındı. Orgeneraller hukuki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Koman, Köksal, Çörekçi ve Kılıç, polis nezaretinde Ankara'ya götürülmek üzere adliyeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber