Yeni haftada havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Çanakkale, Edirne, Balıkesir'in kıyı ilçeleri, Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere, Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir), Kuzey Ege (Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu) ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul'un batı çevreleri ve Anadolu yakası, Amasya, Çorum, Tokat'ta lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kısa süreli olmak üzere kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Çanakkale, Edirne, Balıkesir'in kıyı ilçeleri, Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere, Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir), Kuzey Ege (Manisa, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu) ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul'un batı çevreleri ve Anadolu yakası, Amasya, Çorum, Tokat'ta lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, lokal dolu yağışı, vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde saatlerinde; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batı çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ile İstanbul'un Anadolu yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in kuzey ve iç kesimleri ile Manisa çevrelerinde lokal olarak aralıklarla kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey kesimlerinin (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Tunceli) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber