Vali Daşöz: İl özel idareleri, devlet-vatandaş işbirliğinin en önemli örneği

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdarelerin devlet vatandaş işbirliğini en iyi şekilde uygulayan kurum olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdare'nin yeni iş sezonu açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Daşöz, Manisa'nın 16 ilçesi, 84 beldesinin ve 780 köyünün tamamında İl Özel İdaresi'nin sorumluluklarının bulunduğunu söyledi. İl özel idaresinin eğitim, sağlık, tarım, spor gibi her alanda görev ve sorumluluk icra ettiğini aktaran Daşöz, gittiği köy ve ilçe ziyaretlerinde il özel idarenin yaptığı hizmetlerden duyulan memnuniyetin belirtildiğini kaydetti.

Özel idarelerin bir başka görülmeyen görev ve sorumluluğu olduğunu dile getiren Daşöz, ?Örneğin orman yangınları için uygun araçları temin ediyor, sosyal sorumlulukları var. Diğer kurumlara öncelik ediyor, belediyelere lojistik destek sağlıyor. Özel idaremiz ilimizin vazgeçilmez kurumların başında geliyor. Özel idaresiz bir ilde, hizmet düşünülemez. Özel idare bu hizmetleri yaparken minimum cari giderle yapıyor. Belki belediyelerle arasındaki en önemli farklardan bir tanesi budur. Belediyelerin birçoğunun personel ve cari gideri yüzde ellinin yüzde 60'ın üzerindedir. Özel idarede bu oran yüzde 30'ları geçmemektedir. Geriye kalan kısım doğrudan hizmete dönüşebilmektedir. Devlet vatandaş işbirliğini en iyi şekilde uygulayabilen kurumumuz durumundadır. Bundan dolayı da verimliliği ve hızlı iş yapma becerisi artmaktadır.? dedi.

Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran da belediye mücavir alan dışındaki köy ve bağlılarının alt yapı hizmetlerini gerçekleştirmek için il merkezi ve 4 ilçede sabit şantiyeler kurarak hizmet verdiklerini bildirdi. Katran, sorumluluk sahalarında köy ve bağlılarının il ve devlet yollarına bağlantıları ile ilçe ve şehir merkezlerine ulaşımlarını sağlayan 5 bin 493 kilometre yol ağı olduğunu söyledi. Bu yollardan 1 ve 2. derecede öncelik arz eden 3 bin 984 kilometresinin asfalt olup, bu yolların bakımı için her yıl düzenli olarak ekip oluşturulduğunu belirtin Katran, ?Bu yıl da 7 ilçemizde oluşturduğumuz asfalt bakım ekibi ve 1 adet asfalt döküm ekibiyle bu hizmetleri gerçekleştireceğiz.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Müftüsü Sinan Cihan'ın duası eşliğinde kurban kesilerek yeni iş sezonu çalışmaları başlatıldı. Açılışa Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Müftüsü Sinan Cihan, vatandaşlar ve il özel idaresi çalışanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber