Aynı dilde buluşan dünya çocukları son provalarını yaptı

Türkiye'de yeni bir heyecan uyandıran 10. Türkçe Olimpiyatlarının başlamasına sayılı günler kalırken, olimpiyatların sahne kategorisinde yer alan ülke öğrencileri son provalarını yaptı. Ortak dil Türkçe'de buluşan dünya çocukları, aynı dansı oynadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olimpiyatların kapanış töreninde sahne alacak ülkeler son provalarını Yenibosna'daki Bahçelievler Stadı'nda yaptı. Sahne performansı kategorisinde görevlendiren 22 ülkeden 271 öğrenci, hem Anadolu'dan ve hem de dünyanın değişik yörelerinden ortaya koyacakları oyunları son bir kez daha çalıştı. Sekiz aylık bir ön hazırlık çalışması sürecinden sonra İstanbul'a gelen öğrencilerin son provalara çalışmaları, deneyimi dansçı eğitmenleri eşliğinde saatlerce sürdü. Sabah erken saatte başlayan prova çalışmaları, akşam geç saatlere kadar devam etti.

Bu arada organizasyon heyeti, olimpiyatların sahne performansının kusursuz olması için büyük çaba sarf ediyor. Öğrencileri bir an olsun yalnız bırakmayan 10. Türkçe Olimpiyatları Genel Sanat Yönetmesi Cemil Özen, çalışmalarda son aşama geldiklerini ve öğrencilerinin artık hazır durumda olduğunu söyledi. Özen, ?Olimpiyatların 10. yılı olması münasebetiyle çok kapsamlı çalışma yapıyoruz. İlk defa 4 kıtadan 22 ayrı ülkeden 270 öğrenciyi sahne performansı için bir araya getirdik. Özellikle Türk Telekom Arena'daki (TT Arena) kapanış töreni için ayrı bir uğraş veriyoruz. Öğrencilerimiz gece gündüz, sıcak-soğuk demeden çok özverili şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.? dedi.

Öğrencilerin sahne performansı çalışmalarında büyük bir özveri ve gayret örneğini ortaya koyduğunu dile getiren Özen, ?Gündüz saat 10.00 başlayıp gece saat 24.00'a kadar kişisel performansa dayalı çalışmalar yürütüyorlar. Ama dayanmayı, sabırlı olmayı, tam bittiklerini düşündükleri noktada tekrar ayağa kalmayı öğreniyorlar. 22 ayrı ülkede öğrencileri buraya geldi. Sekiz aylık bir ön hazırlık sürecinde sonra Türkiye'de bu parçalar uzman eğitmenlerimiz tarafından birleştirilmeye başlandı. Bir yürek bütün dünyayı tek bir ses ve yürek olarak 14 Haziran akşamı TT Arena'da sevenlerimizi karşısına çıkarmayı planlıyoruz.? şeklinde konuştu. Dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz, bu kadar farklı bir ülkeden farklı kültürlerden farklı insanları bir araya getirip bu kadar kapsamlı bir çalışmayı gerçekleştiren bir organizasyonun olmadığını dile getirdi.

Kırgızistanlı Aziza Memedova ise, ?Türkçe olimpiyatları için Kırgızistan'dan geldik. Çalışmalar çok güzel gidiyor. Çalışmalar hoşuma gidiyor. Karadeniz yöresine ait oyunlar sergileyeceğiz.? dedi.

Tanzanya'dan gelen Alfred Kondom ise, ?Tanzanya'daki Feza Türk Koleji'nde okuyorum. Türkiye'yi çok beğendim, biraz soğuk ama insanları çok sıcak. ? şeklinde duygularını dile getirdi.

'BİR BÜTÜNÜZ'

Kosova Mehmet Akif Koleji'ndne gelen Erita Morina da, ? Olimpiyatlar kapsamında bu Türkiye'ye ikinci gelişim. Geçen sene de katılmıştım. Buraya gelmekten çok mutluyum. Çok yoğun çalışıyoruz. Herkes aynı dili konuşuyor; aynı oyunu oynuyoruz. Aramızda dünyanın her köşesinde insanlar var, çok renkliyiz. Aynı dansı oynuyoruz. Sanki bir bütünüz hepimiz.? ifadelerini kullandı.

Moldova'dan gelen Artyan Zavoski ise, ?Olimpiyatlarda dans kategorisinde görevliyim. Halk danslarını oynuyoruz. Birbirlerimizi anlamak ve birbirlerimizle konuşabiliyor olmak büyük bir mutluluk. Burada olmaktan da çok mutluyum.? dedi.

Teksas'tan gelen Gilberto Leon de ?Taksas'tan geliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum.? dedi.

ÇOCUKLAR ANADOLU TUNESİNDE

Bugün İstanbul'daki toplu prova çalışmalarını tamamlayan dünya çocukları, yarından itibaren Anadolu turnesine çıkacak. Birçok ülke çocukları, Türkiye'nin dört bir yanına dağılacak. Dil, millet ve din farkı gözetmeden bir araya gelerek renkli çiçek demedi oluşturan dünya çocukları, Anadolu turnesinin ardından 10. Türkçe Olimpiyatları'nın 14 Haziran'da TT Arena'daki görkemli kapanış töreninde buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber