Dadaşlar, 10. Karakucak Güreşleri'nde bir araya geldi

Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 10. Karakucak Güreşleri, büyük heyecana sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamitler Parkı'nda düzenlenen etkinlik, Bursa'da yaşayan Erzurumlulardan yoğun ilgi gördü. Tuna Camii imamı Lütfi Taşçı'nın sunduğu programa, Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kaya'nın yanı sıra milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan güreşlere farklı kategorilerde 300'ün üzerinde güreşçi katıldı. Güreşçiler birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Küçük güreşçilerin mücadelesi ise beğeni topladı.

Etkinliği ilgiyle takip eden vatandaşlar, halk oyunları ve yöresel türkülerle de farklı bir atmosfer yaşadı. Kutlamalar çerçevesinde 40 çocuk ise toplu sünnet töreni ile sünnet ettirildi.

Dernek Başkanı Mikail Kaya, geleneksel hale gelen Karakucak Güreşleri'nin dünyaca tanındığını söyledi. Binlerce yıllık bu kültürü genç nesillere tanıtıp sevdirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kaya, güreşlere gösterilen ilginin çok iyi olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber