Eğitimini tamamlayan 30 itfaiyeciye sertifika verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimini tamamlayan 30 itfaiye erine sertifikaları törenle verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimini tamamlayan 30 itfaiye erine sertifikaları törenle verildi.

Düzenlenen programda, eğitimleri gerçekleşen 30 kişilik grup sertifikalarını aldı. Şimdiye kadar eğitimlere katılan 610 itfaiye erine verilen teçhizat ve itfaiye giysilerinin toplam tutarı 1 milyon 220 bin TL oldu. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Kılıçkaya, şube müdürleri ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, itfaiyecilik mesleğinin dünyanın her bir yanında kutsal bir iş olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, ?Kurtarmanın dili, rengi, dini ve ırkı olmaz. İtfaiyeciliğin daha iyi olması için sürekli eğitim ve gelişmeleri takip etmek gerekiyor.? diye konuştu.

Türkiye'nin her ilinden eğitimlere katılım olduğunu vurgulayan Çöpoğlu, ?Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de görev yapan tüm itfaiyecilere eğitim vermiş olacağız.? diye konuştu. İtfaiye erleri eğitim programının 2 yıldan beri sürdüğünü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TBB'nin ortak çalışması olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, ?Gittiğiniz yerlere Kocaeli'den selam götürün.? dedi.

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM)'nin Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti. Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynerde oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber