Hükümet, 29 bin işçinin atılacağı haberini yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2005 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, türban sorununun çözümü konusunda "Anayasa'yı birlikte değiştirelim" teklifine hükümet sıcak bakmadı. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Mumcu'nun muhatabının siyasi partiler ve TBMM olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çiçek, Mumcu'nun Başbakan Erdoğan'a türban sorununun çözümü konusunda "Anayasa'yı birlikte değiştirme" teklifi yapmasını değerlendirdi. Hükümetin bu konuda bir görüşme yapmadığını, yapmasının da mümkün olmadığını belirten Çiçek, "Bunun muhatabı hükümet değildir. Anayasa'ya göre Anayasa değiştirmek TBMM'nin görevidir. Anayasa değişikliği için 184 ve daha fazla milletvekilinin imzası gerekiyor. Hükümette bu konuda görüşme yapılmamıştır. Bu konudaki görüşü siyasi partiler ve parlamento ile alakalıdır" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin Edirne Tıp Fakültesi'nde yaşanan bebek ölümleriyle ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kurula bilgi sunup sunmadığına ilişkin sorusu üzerine Çiçek, "Bu bir bakanlık tasarrufudur. Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi. İlgili bakanımız, kendi açısından değerlendirir ve yapılması gerekeni yapar. Açıklama yapılması gerekiyorsa yapılır" karşılığını verdi. Çiçek, 1 Temmuz'da tatile girmesi beklenen Meclis'in çalışma takviminde herhangi bir değişiklik olup olmadığı konusunda da, "Bizim gündemimizdeki konuları 1 Temmuz'a kadar yetiştirme konusundaki kararlılığımız sürüyor" dedi.

Çiçek, son olarak, Alman Parlamentosu'nda kabul edilen Ermeni soykırım tasarısının ardından Türkiye'nin muhataplarına bir güvensizlik duyup duymadığının sorulması üzerine ise, Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını vurguladı. Bu süreçte hem Türkiye'nin hem de AB'nin atması gereken adımlar olduğunu vurgulayan Çiçek, "Biz kendimize güveniyoruz. İşin başında güven-güvensizlik üzerine tartışma açmak yerine, üzerimize düşeni yapma noktasında hassasiyet taşımamız lazım. Bunları Türkiye kendi insanı için yapmak zorundadır. Bunlar AB hatırına yapılacak şeyler değil, çağdaş, modern devlet olmanın şartlarıdır. Meseleye o zaman doğru bakarız" değerlendirmesini yaptı.

Adalet Bakanı Çiçek, bir soru üzerine, Telekom'un özelleştirilmesi konusunda hükümetin bir değer tespiti yapmadığını açıkladı. Bu tespitin hükümet tarafından değil, uzman kuruluşlar tarafından yapılacağını ifade eden Çiçek, hükümetin ancak yasal bir engel olduğu takdirde karar vereceğini söyledi. Bakan Çiçek, bir gazetede Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, IMF'ye bir mektup yazarak hükümetin 29 bin işçiyi işten çıkartacağı yönünde taahhüt verdiği haberlerini yalanladı. Çiçek, birtakım özel sebeplerden dolayı spekülasyon yapılmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Kimsenin işten çıkarılması söz konusu değil. Yeni iş sahası açmak ve istihdamı arttırmaya yönelik bazı kolaylıklar sağladık. Gündemimizde kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir düşüncemiz yok. Bunlar gayrimeşru beyanlar ve spekülasyonlardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber