Safvet Kolejli öğrenci, bilim şenliğinde ikinci oldu

Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri tarafından geliştirilen ve bilim şenliğinde ikincilik alan proje ile yurt ve spor salonlarında artık giyinmek çok kolay.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen Bursa Bilim Şenliği'nde Teknoloji ve Tasarım Bölümü'nde ?Gir ve Giyin' adlı projeyle İkinci oldu.

Okul öğrencileri ödülünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın elinden aldı.

Bursa Merinos Park'ta iki gün boyunca düzenlenen bilim şenliğine yüzlerce proje ve öğrenci iştirak etti. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 3 yıldır düzenledikleri şenliğin bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla genişletildiğini söyledi.

Şenlikte emeği geçenlere teşekkür eden Gülsar, ?Bu etkinlikte hedefimiz çocuklarımızın bilime olan ilgisini arttırmak ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında farkındalıklarını geliştirmekti. Bu tür organizasyonların çocuklarımızda bilimsel düşünce bilincinin gelişmesine ve kalıcı öğrenmeye destek vereceğine inanıyorum? dedi.

Teknoloji ve tasarım bölümünde ikinci olan Nilüfer Safvet Koleji 6.sınıf öğrencisi Ömer Faruk Açılan, 'Gir ve Giyin' adlı projesiyle toplu kalınan öğrenci yurdu, spor tesisi gibi yerlerde kıyafet değiştirmenin çok zor olduğunu belirterek hazırladığı projeyle buna çözüm bulduğunu söyledi.

Faruk Açılan, projesinde bir elbise dolabının hem soyunma kabini, hem de normal bir elbise dolabı olduğunu ve iki farklı özelliği bir dolapta birleştirdiğini söyledi. Böylece dar mekânları daha iyi kullanma ve yerden de tasarruf edildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber