Kepez'de iki büyük proje hayata geçiriliyor

Antalya'nın merkez Kepez ilçesinde, bu yıl Antalya'nın ilk olimpik yüzme havuzunun da yer alacağı 20 milyon liraya mal olacak 50 bin metrekarelik Kepezpark Varsak ile 2 bin kişilik salonuyla Antalya'nın en büyüğü ve 40 milyon liraya mal olacak kongre merkezi projelerinin hayata geçirilecek Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iki projenin de ihale sürecinin tamamlandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakan Tütüncü, 3 yıllık çalışmalarını Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda anlattı. Tütüncü, toplantıda gelecek projelerini de paylaştı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda Tütüncüyü, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, AK Partili milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Erdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri yalnız bırakmadı.

Tütüncü, Antalya'nın ilk olimpik yüzme havuzunun da yer alacağı 20 milyon liraya mal olacak 50 bin metrekarelik Kepezpark Varsak ile 2 bin kişilik salonuyla Antalya'nın en büyüğü ve 40 milyon liraya mal olacak kongre merkezi projeleri hakkında bilgi verdi. İki projenin de ihale sürecinin tamamlandığını belirten Hakan Tütüncü, Kepezpark Varsak projesinin haziran ortası veya sonuna kadar, kültür merkezinin ise temmuz ortasına kadar temellerinin atılacağını açıkladı. Tütüncü her iki projenin de ilk kazmanın vurulmasının ardından 1 yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Kepez'in ilçe belediyesi olmasına karşın, bir kalemde 40 milyon liralık ve 20 milyon liralık projeler yapabilmesinin büyük başarı olduğunu ifade eden Tütüncü, "Milyonlarca lira yatırım yapan, borcu olmayan bir belediyeyiz. Çalışanımızın emeğini kutsal sayıyor ve emeğinin karşılığını alnının teri kurumadan veriyoruz. Tüm hizmetlerin finans kaynağı Kepez'dir. Kepez'in kendi imkanlarıdır. Kepez'in imkanlarıyla, kaynağıyla yaptığımız çalışmalardır. Sadece Kepez'i düşünmüyoruz. Antalya'nın tamamına yönelik bir bakış açımız var." diye konuştu.

"ÇOBAN İSTERSE, TEKE SÜT VERİR"

Yatırımları Kepez'in kendi kaynaklarıyla yaptıklarını anlatan Tütüncü, "Bazı yerlerde zaman zaman kamunun kaynaklarının yeterli olmadığından bahsediyor birtakım zevat. "Hizmet üretemiyoruz ama kaynakları yeterli değil de ondan üretemiyoruz' diyorlar. Biz bu yatırımlarımızın tamamını Kepez'in kaynaklarıyla yaptık. Bizim yaylada güzel bir söz var: ?Çobanın gönlü oldu mu, tekeden süt çıkarır.' Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık, hiçbir mazeret başarının yerine geçemez." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber