Edirne'de turizm hareketliliği başladı

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Emin İnağ, yaz sezonunun yaklaşmasıyla turizm sektöründe hareketliliğin başladığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emin İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, kendini turizme adamış birçok Edirnelinin yoğun çalışmaları sonucu ilde turizm sektöründe gözle görülür bir artış olduğunu belirtti.

Valilik ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu Selimiye Camii ve çevresinin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girdiğini vurgulayan İnağ, şöyle devam etti: ?ESOB olarak yaptığımız tanıtım çalışmaları aynı şekilde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmaları bu kurumlara ek olarak kendini Edirne'ye ve turizme adamış birçok Edirnelinin yoğun çalışmaları sonucu Edirne'de turizm sektöründe gözle görülür bir artış olmuştur. Bu artış hepimizi mutlu etmekte ve üzerimize düşen yükü de arttırmaktadır."

"Gelen turistlerin memnuniyet içerisinde ilimizden ayrılmaları için esnaf ve sanatkârımıza büyük görev düşmektedir." ifadelerini kullanan İnağ, "İlimizde turizm açısından mükemmel yerler bulunmakta. Ancak bu konuda da şöyle bir sıkıntımız var. Bu güzellikleri görmek için gelen turistlerin Karaağaç gibi, Söğütlük gibi yerlere ulaşımlarına engel koyuyoruz. Turist otobüslerinin köprülerden geçmesine izin verilmediği gibi alternatif yol olarak gösterilen güzergâhlarında ulaşıma elverişli hale getirilmesini yapmıyoruz. En kısa sürede en azından alternatif güzergâhların otobüslerin kullanabileceği şekle getirilmesi gerekli.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber