Vali Daşöz: Gediz Havzası kirliliği hayati derecede önemli, önlem alınmalı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Gediz Havzası'nın kirliliği konusunun belediyelerce öncelikli olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Birliği Meclisi mayıs ayı toplantısı, Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında, Manisa İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Daşöz, "Birliğin personel gideri hariç önemli bir gideri yok. Banka faizlerine umut bağladık. Havzada her hangi bir uygulama yapılmadığı için sürekli aynı para yıldan yıla devrediyor. Bölge halkı ve yöneticiler olarak büyük bir gayret içinde olmalıyız. Biri yapar öbürü bakarsa bu havzayı temizleyemeyiz. Bu iş 4 ili ilgilendiriyor. Herkes görevini yaparsa Gediz temizlenir." dedi.

"KATI ATIK TESİSLERİ KONUSUNDA HERKES, 'BENİM BÖLGEMDE OLMASIN' DİYOR"

Daşöz şöyle devam etti: "Gediz Havzası kirliliğini gerçekten hayati derecede önemli görüp, en hızlı nasıl yapabileceksek öyle bir arayış içerisine girmemiz gerek. Başka kurumların koordinesinde olan işlerde hızlı şekilde temasa geçerek takip edersek başarılı oluruz. Yoksa bu toplantıları daha çok yaparız. Herkesin kendi ev ödevine iyi çalışması gerekir. Sonuçta bunu başkası kirletmiyor. Belediye başkanlarımıza tekrar tekrar rica ediyorum, 'ben yazdım cevap bekliyorum' gibi şeyler olmasın. Katı atık tesisleri konusunda herkes, benim bölgemde olmasın diyor, peki nerede olacak. Türkiye'nin en gelişmiş batı bölgesinde bu işler çözülmüştür mantığıyla bakıyorsunuz, bir çoğu ya uygun yer bulunamıyor, ya da yer bulunuyor, itirazlar yapılıyor. Nasıl olacak peki, bu sorunlar çözülmeyecek mi?" diye konuştu.

Toplantıda, Birlik Encümeni üyeleri ile Birlik Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin değiştirilmeden bir dönem daha görevlerine devam etmelerine oybirliğiyle karar verildi. Birliğin 2011 yılı kesin hesabının 300 bin lira olarak karara bağlanmasının ardından, Çevre ve Şehircilik Müdür yardımcısı Gülcan Karaserçe, ?Gediz Havzası Koruma Eylem Planı'na ilişkin belediyeler tarafından yapılan yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber