Kazdağları 3.Ulusal Sempozyumu, sona erdi

Balıkesir'in Edremit ilçesi sınırlarındaki Kazdağları'nın sahip olduğu tüm değerlerin tartışıldığı ve 3 gün süren Kazdağları III. Ulusal Sempozyumu, sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi önderliğinde, başta Edremitli Sanayici işadamı Faruk Durukan olmak üzere Güre ve Zeytinli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen uluslararası katılımlı sempozyumda 3'ü yurtdışından olmak üzere 18 farklı üniversiteden yaklaşık 200 bilim adamı çeşitli başlıklarda bilimsel sunumlar gerçekleştirdi. Hem Türkiye, hem de dünyada ekoloji ve çevre alanında uzmanlığı kabul edilen Kanada Manitoba Üniversitesi Doğal Kaynaklar Enstitüsü'nden, Prof. Dr. Fikret Berkes ile Türkiye'de botanik alanında önde gelen isimlerden olan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuna Ekim, sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

Kazdağları'nın sahip olduğu jeolojik, jeomorfolojik, hidrolojik, klimatik, flora ve fauna ile kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere duyurmak, alan üzerinde araştırma yapanlar arasında işbirliğini geliştirmek ve bilimsel bulguların uygulanabilirliğini tartışmak amacıyla düzenlen sempozyumda, 71'i sözlü, 27'si poster bildiri olmak üzere toplam 98 bilimsel çalışma paylaşıldı.

Sempozyumun son gününde ise Zeytinli Kazdağı Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi, Mehmetalan köyü, Kapıkule Yangın Gözetleme Kulesi, Tozlu Mevkii (Göknar Sahası) ve Sarıkız Tepesi noktalarında çeşitli incelemeler gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber