Meclis araştırma komisyonuna mobesede brifing

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bilişim ve İnternet Araştırmaları Komisyonu üyeleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek brifing aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet yetkililerinden aldıkları bilgiler ve siber suçlara karşı alınan önlemleri yerinde inceleyen komisyon üyeleri bilişim suçları ve sektör ile ilgili söyleyecek sözü olan herkesi dinlediklerini ve bunu raporlaştıracaklarını anlattı.

Komisyon Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ile Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından heyet mobeseye geçerek yetkililerden bilgi aldı. Mobese ve polisin bilişim suçlarını araştırma yöntemleriyle ilgili emniyet müdürü Burak Çekiç'in sunumunu dinleyen komisyon üyeleri notlar alarak polis kameralarının bağlı bulunduğu sistemi inceledi.

Komisyon adına açıklama yapan Başkan Ünüvar, polisin bilişim suçlarını önleme adına neler yaptığını görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. İstanbul'daki 4 gün boyunca bilişim sektöründeki önemli kuruluşları ziyaret ettiklerini ve internet ve sosyal medya gibi konuların da konuşulduğu bir çalıştayda değerlendirdiklerini belirten Ünüvar, ?komisyonumuza verilen bir görev var. Bilişim sektöründeki sorunları incelemek ve internetle ilgili sosyal etkileri araştırıp raporlaştırmak. Dolayısıyla ülkemizi küresel anlamda önemli aktör haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bizim ?bu konuyla ilgili söyleyecek sözümüz var' diyen herkesin kanaatlerini aldık? ifadesini kullandı.

Heyete Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Erbir ile aynı şube müdürü Adnan Ortaköy ve Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Başdağ da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber