Aksaray'da yapılan 'Tarihi Kentler Birliği Toplantısı' sona erdi

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'a hız ve yön verdiklerini belirterek, "Bir yol haritası çizdik, şu anda bir kısmını yaptık.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kısım projelere başladık. Bir kısmı da ihale aşamasında, dolayısıyla yolumuz ve hedefimiz doğru. İnşallah önümüzdeki günlerde ve yıllarda Aksaray çok daha bambaşka bir Aksaray olacak .Özellikle tarih ve kültürel anlamda çok daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum." dedi.

'Tarihi Kentler Birliği Aksaray Buluşması' sona erdi. Toplantıya katılan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Aksaray'daki toplantının çok verimli geçtiğini belirtti. Sözen, "Sanıyorum ki birkaç sene sonra burası müzeler kenti olacaktır. Bir, bulunduğu eserlerin kendileri müze olacaktır. İki, bizim de çeşitli şekilde işlev verdiğimiz müzelerle bir kimlik geliyor. Aksaray'da yenilikler ve farklılıklar var. Kayseri ve Nevşehir'i biliyoruz ama burada yeni bir hareketlilik var. Bu hareketin özü de sözü de doğru gidiyor. O açıdan birkaç yıl sonra faklı bir gündem olacak. Ben başkanımım hem yüreğini çok seviyorum, hem davranış güzelliğini seviyorum. Böyle bir zamanda Aksaray bunu iyi değerlendirir diye düşünüyorum. Zaten birkaç dönemdir belediye başkanı olması, bu sürekliliğin sağlandığını da gösteriyor." diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da 'Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı' ve diğer toplantının şehirde olmasının kendileri için bir onur kaynağı olduğunu vurguladı. Aksaray'ın, hakikaten tarihi bir gün yaşadığını ifade eden Başkan Palta, şöyle devam etti:

"Tarihi Kentler Aksaray Buluşması'na 400'e yakın bir katılım oldu. Çok sayıda belediye başkanının burada bulunması bizim için bir onur kaynağı. Dolayısıyla bunları değerlendireceğiz. Zaten Aksaray'a hız ve yön verdik. Bir yol haritası çizdik, şu anda bir kısmını yaptık. Bir kısım projelere başladık. Bir kısmı da ihale aşamasında, dolayısıyla yolumuz ve hedefimiz doğru. İnşallah önümüzdeki günlerde ve yıllarda Aksaray çok daha bambaşka bir Aksaray olacak .Özellikle tarih ve kültürel anlamda çok daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum."

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da şunları ifade etti: "Çok faydalı bir toplantı oldu. Bu toplantıyı düzenleyen Aksaray belediye başkanımıza, valimize çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok iyi ve yararlı oldu. Sunumlar çok güzeldi. Nevşehir'den, Aksaray'dan, Niğde'den, Adana'dan sunumlar oldu. Sunumda gördüğümüz projeleri de Aksaray'da yerinde göreceğiz. Aksaray çok güzel çok mutluyum.?

Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise toplantı için gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını kaydetti. Başkan Güzelbey, "Aksaray'daki değişimi gözlerimizle gördük. Aksaray, bizim gibi Gaziantep'te yaşayan birisinin sık sık içinden geçtiği bir yerdi. Ankara'ya, İstanbul'a giderken hepimiz Aksaray'dan geçerdik. Aksaray, artık bir transit istasyon olmaktan öte, insanların gelip tarihi mekanları görebileceği, zevk alabilecekleri bir şehir halini almıştır. Bu çerçevede belediye başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyoruz.? diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber