Manisa İGM, görme engelli sporcuları bilgisayarla ödüllendirdi

Manisa İl Genel Meclisi (İGM), geçtiğimiz sezon Golbaal 2. Lig'den şampiyon olarak 1. Lig'e çıkan Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularını, görme engelliler için özel olarak hazırlanan dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görme engelli 10 sporcuya, İGM'de düzenlenen törende dizüstü bilgisayarları AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İGM AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve Halil Özkan tarafından verildi.

AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, yaptığı konuşmada, Türkiye'de görme, işitme, zihinsel ve ortopedik engelliler olduğunu ama bunların henüz çıkartılmadığını söyledi. Adrese dayalı nüfus sayımıyla beraber bundan sonra görme, işitme, zihinsel engelliler ve ortopedik engellilerin tam manasıyla envanterini çıkartacaklarını belirten Özdağ, ?Bizim gibi ülkelerde, yeni kalkınmakta olan ülkelerde 10 kişiden 1 kişi engelli sayıyoruz. Yani Türkiye'nin 75 milyon nüfusuna karşın 7,5 milyon civarında engellimiz var. Bu, çok büyük bir rakam.? dedi.

Türkiye'de engelli sayısının azalması, aynı zamanda mevcut engelli vatandaşların da sosyal devlet olgusuyla tanışmasının temin edilmesi gerektiğini aktaran Özdağ, ?Aynı zamanda bu arkadaşlarımızı tüketim toplumdan üretici toplum haline getirmek mecburiyetindeyiz. 7,5 milyon bir kitle çok büyük kitle ve biz bu kitleyi üretken hale getirmek mecburiyetindeyiz. Her engelli vatandaşı birinci sınıf vatandaş kabul etmeli ve bu insanları toplumla bütünleştirmenin, toplumla entegre etmenin yolları araştırılmalıdır. İktidarımız, bu konuda emin adımlarla gidiyor ve ilerliyor. Bu engelli arkadaşlarımız Türkiye'ye çok büyük katkıda bulunuyorlar. Bir yandan iktidarla birlikte tüketim toplumundan üretim toplumuna adım atarken bir yandan da sanatla, sporla etkinliklerle Türkiye'yi tanıtıyorlar. Engellilerimiz adınıza her şeyi yapmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.

İGM Başkanı Hayrullah Solmaz da görme engellilere hediye edilen 10 dizüstü bilgisayarın görme engellilerin kullanabileceği şekilde olduğunu söyledi.

Bu konuyu önemsediklerini ve 15-20 bin liralık bilgisayarlarla öğünmek gibi bir durumlarının olmadığını belirten Solmaz, ?Amacımız toplumda bu konuda farkındalık oluşturmak. Toplumun nazarını özürlülerin, özürsüz bir hayat adına rahat yaşayabilmelerini sağlamak adına toplumun bu konuya hassasiyetle bakmasını sağlamak ve bunu başardığımız kanaatindeyim. Manisa Özel İdaresi olarak, milletvekillerimiz olarak, meclis üyelerimiz olarak, toplumun engelli diye tabir ettiği insanlarımıza sosyal sorumluluk içerisinde hizmet götürmeyi temel ve asli vazifemiz olarak kabul ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber