Ağar'a ilişkin bilgileri sızdırdığı iddia edilen SGK çalışanları serbest bırakıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve gazeteci Ece Temelkuran gibi isimlere yönelik suikast planları için, terör örgütü DHKP-C'ye bilgi aktardığı gerekçesiyle gözaltına alınan 2 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı serbest bırakıldı.

Emniyete gelen ihbar üzerine, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği soruşturma başlattı. İhbarda 'Terör örgütü DHKP-C'nin, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci Ece Temelkuran, emekli general Engin Hoş gibi isimlere suikast düzenleneceği ve bu isimlere ilişkin özel bilgilerin, ev ve iş yeri adreslerinin SGK'da çalışan F.Y. ile Z.I. tarafından sağlandığı' belirtildi.

Bu bilgiler üzerine F.Y. İle Z.I. gözaltına alındı. Şüpheliler, terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanması sorumlusu olduğu belirtilen Şafak. Y.'ye suikast planı için bilgi sağladıkları iddiasıyla savcılık tarafından sorgulandı.

Söz konusu bilgileri arkadaşı Şafak.Y.'nin istediği üzerine temin ettiğini belirten şüpheli F.Y.'nin, "Ben bir derneğe gidiyordum eskiden. Dosyada adı geçen Ş.Y.'yi oradan tanıyorum. Benden Mehmet Ağar, Ece Temelkuran, Engin Hoş gibi isimlere ilişkin bilgiler istedi. Ben de çalıştığım kurum SGK'nın sisteminden bu kişilere ilişkin adres, aile gibi bilgileri alıp kendisine verdim. Benim iyi niyetim suistimal edildi. Ben bu bilgilerin suikast amaçlı kullanılmak üzere istenildiğini bilmiyordum." dediği belirtildi. Diğer şüpheli Z.I.'nın ise ismi geçenlerle ilgili kimseye bilgi temin etmediğini söylediği öğrenildi.

Savcılık sorgusunun ardından iki şüpheli serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber