Sarp Gümrüğü'nde kaçakçı avı

Artvin in Hopa ilçesi Sarp sınır kapısında kaçakçıkların izlemiş olduğu ilginç yöntemler hayrete düşürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürcistan'dan Türkiye ye giriş yapmak üzere Sarp Sınır Kapısı'na gelen T.A idaresindeki 08 plakalı otomobil polis ve Gümrük tescil işlemlerini bitirdikten sonra Sarp Gümrük sahasındaki araç arama hangarına sevk edildi. Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Sarp Gümrük Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan müşterek bir ekiple aracın detaylı araması sonucunda, aracın yolcu koltuklarının bulunduğu tabanın alt kısmında hidrolik kaldıraç yardımıyla açılabilen özel boşluk içerisinde toplam 700 karton, 7 bin paket yabancı menşeli sigara yurda illegal yollardan sokulmak istenirken ele geçirildi.

Görenleri hayrete düşüren bu olay gümrük çalışanlarını bile şaşırttı. Özel olarak hidrolik sistemle yaptırılmış olan tesisat donanımlı zula yerini bulmak mucize oldu halde X-ray cihazı ve şüpheleri ortaya çıkardı. İtinayla yaptırılan bu sistem sırf kaçakçılık için yüklü bir maliyetle özenle yaptırılmış olması dikkat çekti Olaydan sonra Araç sürücüsünün ifadesi alındıktan sonra Hopa cumhuriyet savcılığına sevk edilirken yakalanan sigaralar sarp gümrük ekiplerince imha edildi.

Diğer bir olayda 34 plakalı araçta toplam on valiz içerisinde 2 bin 60 paket muhtelif markalarda sigara, 5 kilogramlık 26 kutu içerisinde toplamda 130 kilogram tereyağı, 68 şişe yabancı votka ve 250 gramlık 50 kutu içerisinde 12,5 kilo çay, yurda kaçak yollardan sokulmak istenirken ele geçilirdi. a 08?plakalı Otomobil de 60 karton 600 paket ve 53 plakalı Otomobil 100 karton 100 paket yabancı menşeli sigara yurda illegal yollardan sokulmak istenirken ele geçirilmiştir. Gümrük muhafaza ve kaçakçılık ekipleri kaçakçılara göz açtırmazken gizli bölmelerde ve yerlerde yapılan gizlemeler üzerinde de oldukça sık durarak yurda kaçak giren her malın önüne geçiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber