PERGEL Derneği, 3 günlük İstanbul gezisinden döndü

Yozgat'ta faaliyetini sürdüren Mühendisler ve Teknik Elemanlar Derneği (PERGEL), 'İstanbul'un Fethinin 559. Yıl Dönümü' dolayısıyla düzenledikleri 3 günlük geziden döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek üyeleri, gezi kapsamında Fatih Sultan Mehmet ve Türk edebiyatının usta kalemi Necip Fazıl Kısakürek'in kabrini de ziyaret etti.

PERGEL Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Teker, İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü dolayısıyla İstanbul'a 3 günlük gezi düzenlediklerini söyledi. Başkan Atilla Teker, "Dernek yönetim kurulu ve üye arkadaşlarımızla birlikte, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin 559. yıl dönümünde, fethin müthiş mimarı, Peygamber Efendimiz'in (sav) müjdesine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerini, kabri başında ziyaret etmek ve dualarla anmak, o zaferi yerinde hissetmek için böyle bir gezi düzenledik. Ayrıca, Türk edebiyat tarihimizin usta kalemi, büyük şair ve düşünce insanı, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 29. yılı münasebeti ile Eyüp Mezarlığı'nda, kabri başında ziyaret etme fırsatı bulduk. Büyük üstadı rahmet ve minnetle anıyor, bıraktığı eserlerin bizim için bir yol haritası olduğunun bilinci ve idraki ile sonsuz teşekkürler ediyoruz." dedi.

Gezinin verimli geçtiğini ifade eden Başkan Teker, "Yaptığımız bu gezi arkadaşlarımız için çok güzel duygu ve hislerin yaşanmasına vesile oldu. Bunun gibi gezileri, manevi bir soluk alınması, geçmişimizi hatırlamak ve ona daha samimi ve içten duygularla sahip çıkılması adına gerekli olduğunu düşündüğümüzden, önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber