Azerbaycan Milli Günü bir resepsiyonla kutlandı

Azerbaycan Milli Günü Sheraton Otel'de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılımın yüksek olduğu resepsiyonda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız temsil etti. Yıldız'ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, eski Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, eski Maliye Bakanı Sümer Oral, eski Bayındırlık İskan Bakanı ve MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın, AK Parti Çorum Salim Uslu ve Mardin milletvekili Muammer Güler, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve yabancı misyon şefleri katıldı.

Resepsiyon Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyetleri'nin marşlarını çalınmasıyla başladı. Daha sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız ve Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov birer konuşma yaptı.

Yıldız konuşmasında, Türkiye olarak Azerbaycan'ın Birleşmiş Milletler geçici üyeliğinin ve başarılarının kendilerini de sevindirdiğini söyledi. Kars Tiflis Bakü tüneli ile iki ülke arasındaki ticaretin daha da artacağının altını çizen Yıldız, ?Doğu ile batının birleşmesi demiryoluyla da sağlanmış olacaktır. Marmaray'ın tamamlanmasıyla beraber de iki kıta arasındaki bağlantı tamamlanmış olacak? ifadelerin kullandı. Yıldız, şöyle devam etti:

?Azeri kardeşlerimizin Karabağ'da yaşadığını aynı faillerle geçmişte yaşayan Türkiye olarak 20 yıldır kanayan bu yaranın adaletle çözülmesi noktasında her zamanki davetimizi devam ettireceğiz. Bizler biliyoruz ki, Haydar Aliyev'in ?iki devlet tek millet' ifadesi ancak bu şekilde anlam kazanmış olacaktır.?

Yıldız ayrıca, iki ülkenin Eurovision şarkı yarışmasında birbirine 12 tam puan verdiğini de kaydetti.

Azerbaycan Büyükelçisi Bagirov, Azerbaycan ulusal birliğini kurulmasında Haydar Aliyev'in büyük payı olduğunu belirterek, bugün ise Azerbaycan dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında bulunduğunu söyledi. Bagirov, ?Uluslararası hukuk normlarının çiğnenmesi sonucunda toprak bütünlüğünün bozulmasına, sayısız tahriklere maruz kalmasına rağmen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in rasyonel politikaları sayesinde devletimiz gelişiyor, güçleniyor. Azerbaycan halkı başarılarıyla sadece petrol ve doğalgaz ülkesi olmadığı gibi bilimsel, kültürel, ekonomik alanda çağdaş gelişmişlik düzeyini yakalamaya müktedir olduğunu bütün dünyaya kanıtlamaya çalışıyor? şeklinde konuştu.

Bagirov, Azerbaycan'ın her alanda yükseldiğine dikkat çekerek, Azerbaycaın'ın uluslararası arenada yatırım yapan ülke haline geldiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız ve Azerbaycan Büyükelçisi Bagirov pasta kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber