Süleyman Şah ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği

Süleyman Şah Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol ile iki kurum arasında işbirliği yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Şah Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 31 Mayıs 2012 tarihinde saat 12:30'da karşılıklı işbirliği protokolü imzalanacak. Bu protokol ile iki kurum arasındaki her türlü araştırma ve eğitim-öğretim konularındaki anlayışlar ve karşılıklı ilgiler çerçevesinde her iki kurumun öğretim üyeleri, elemanları, yardımcıları, araştırmacıları, eğiticileri ve öğrencileri arasındaki ilişkilerin teşvik edilmesi, mevcut olanların geliştirilmesi, araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımının sağlanması ve bunların yayımlanması, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerinin birbirlerine aktarılması hedeflenmekte.

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerden ?Dünya İstanbul'da? ve ?Uluslararası Gönül Köprüsü? projeleri kapsamında İstanbul'da bulunan çeşitli ilk ve orta öğretim kurumları bünyesinde oluşturulacak ve her biri bir ülkeye has olacak olan uluslararası kültür köşeleri ile öğrencilerin yabancı ülkelerden gelecek misafirler ile buluşmaları ve düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla dünya ile kaynaşmaları sağlanacak.

Ayrıca ?Orta Öğretimde Ekonomik ve Finansal Okur Yazarlığın Geliştirilmesi? adlı proje ile İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında ortaöğretimde müfredatın ekonomi ve finans odaklı derslerle zenginleştirilmesi ve öğrencilerin ekonomik ve finansal okuryazarlık yönünde eğitilmesi amaçlanmaktadır. Bu ve buna benzer projelerde bilgi, tecrübe ve personel paylaşımı aracılığıyla her iki kurumda da hem öğrencilerin eğitiminin desteklenmesi hem de yapılacak yayınlar ile akademik literatüre katkı sağlanması beklenmekte.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber